Προ των πυλών το αμιγώς ηλεκτρικό Kia EV6!

H Kia ετοιμάζει πυρετωδώς το νέο κι αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της το EV6, το οποίο θα αποτυπώνει ουσιαστικά την νέα σχεδιαστική στρατηγική της μάρκας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες τo νέο ηλεκτρικό EV6 θα παρουσιαστεί έως και τα τέλη του μήνα και θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα E-GMP, που μας συστήθηκε με το Ioniq 5. Από τις φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, το νέο μοντέλο της Kia θα διακρίνεται με την κεκλιμένη του οροφή, αλλά και με τις έντονες καμπύλες του αμαξώματος συνδυαστικά με τις αιχμηρές ακμές του. Εντυπωσιακά είναι και τα φωτιστικά σώματα, με τους κύριους προβολείς να τους περιβάλλουν τα διακεκομμένα φώτα ημέρας, καθώς επίσης και τα λεπτά LED φώτα στο πίσω μέρος. Το παρόν φυσικά δίνει και το νέο λογότυπο της μάρκας.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες, ωστόσο, αν αναλογιστούμε ότι θα βασίζεται στην E-GMP αρχιτεκτονική, δεν αποκλείεται να υπάρχουν κοινά σημεία με το Hyundai Ioniq 5. Επομένως μιλάμε για δυο χωρητικότητες μπαταριών 58 και 72,6 kWh και δύο εκδόσεων όσον αφορά στους ηλεκτροκινητήρες. Μία με ένα κινητήρα που θα βρίσκεται στον πίσω άξονα και μια ακόμη με δυο κινητήρες και τετρακίνηση και ισχύ έως 306 ίππους. Σε ότι αφορά την αυτονομία, αυτή ίσως να ανέρχεται στα 480 χλμ. όπως και στο Hyundai Ioniq 5.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές μόλις παρουσιαστεί κι επίσημα το νέο μοντέλο της Kia!

 

Get it on Google Play Download on the App Store