Καμαρώνουν παγκοσμίως οι πωλήσεις των Kia

H Kia συνεχίζει να διαγράφει εξαιρετική εμπορική πορεία σε παγκόσμια κλίμακα και το 2023, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία πωλήσεων για τον πρώτο μήνα του χρόνου εντός, αλλά και εκτός Κορέας.

Η κορεατική φίρμα κατέγραψε συνολικές παγκόσμιες πωλήσεις 232.437 μονάδων τον Ιανουάριο, σημειώνοντας αύξηση 9,0 % σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Πρωταθλητής αναδείχτηκε το Sportage, με πωλήσεις ρεκόρ 32.521 μονάδων, ακολουθούμενο από το Seltos (27.075 κομμάτια) και το Sorento (16.386 μονάδες). Πολύ δυνατές επιδόσεις σημειώθηκαν στις αγορές των Βορείου Αμερικής, Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Αφρικής και Ινδίας. Εκτός Κορέας, συνολικά, οι πωλήσεις  αυξήθηκαν κατά 9,9% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, φτάνοντας τις με 193.456 μονάδες.

Εντός έδρας τώρα, η Kia επίσης είναι περήφανη για την αύξηση της δυναμικής. Οι 38.678 πωλήσεις συνιστούν αύξηση 4,8% από τον Ιανουάριο του 2022, με το πολυμορφικό Carnival να κατακτά την πρώτη θέση, σημειώνοντας άλλο ένα ρεκόρ για τη φίρμα από τη Σεούλ (6.904 κομμάτια). Το Sportage ακολούθησε από απόσταση σχεδόν 1.500 μονάδων (5.492), ενώ το Sorento βρέθηκε στην τρίτη θέση του βάθρου της Kia, με 4.611 αντίτυπα.

Για το 2023, η Kia στοχεύει σε παγκόσμιες πωλήσεις 3,2 εκατ. μονάδων. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η επέκταση της εμπορικής διάθεσης του ηλεκτρικού EV6, ενός μοντέλου που έχει ήδη κατακτήσει τον τίτλο του αυτοκινήτου της χρονιάς στη Βόρειο Αμερική. Το πλάνο θα βασιστεί επίσης στη δυναμική των πωλήσεων EV μέσω της εισαγωγής του EV9, του πλήρως ηλεκτρικού μεγάλου SUV της Kia που αναμένεται να κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του αργότερα φέτος. Η Kia αναμένει ότι η συνεχιζόμενη έλλειψη προμήθειας ανταλλακτικών θα βελτιωθεί σταδιακά το 2023. Σύμφωνα με τη βελτίωση των συνθηκών της αγοράς, η εταιρεία στοχεύει να επεκτείνει την παραγωγή, να λανσάρει νέα ανταγωνιστικά μοντέλα και να ενισχύσει την κερδοφορία της.

Get it on Google Play Download on the App Store