Σαρώνουν σε πωλήσεις οι BMW M

Το 2020 είδε τις περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες να μετράνε οικονομικές ζημιές, με τις πιο τυχερές να μετριάζουν τις απώλειες. Κάποιες, ελάχιστες, ωστόσο ήταν τόσο προνομιούχες, ώστε όχι μόνο δεν είδαν τους δείκτες πωλήσεων σε καθοδική πορεία, αλλά ακριβώς το αντίθετο! Μια από αυτές, είναι η BMW M.

H M GmbH συγκεκριμένα κατάφερε να πετύχει αύξηση των συνολικών πωλήσεων σε σχέση με το 2019, πετυχαίνοντας παράλληλα ρεκόρ ταξινομήσεων! Παρά την πανδημία, κυκλοφόρησαν 144.218 νέες BMW M6% παραπάνω, συγκριτικά με το προηγούμενο έτος. Κι αυτό παρότι οι πολυδιαφημισμένες νέες M3 και M4, παρουσιάστηκαν προς το τέλος του ’20. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του BMW M GmbH, Markus Flasch δήλωσε πανευτυχής: «Το γεγονός ότι καταφέραμε να ολοκληρώσουμε αυτή την τόσο απαιτητική χρονιά με αύξηση των πωλήσεων, επικυρώνει την επιμελή στρατηγική ανάπτυξης που ακολουθούμε».

Οι απερχόμενες M3 και M4 στάθηκαν αξιοπρεπέστατα στον εμπορικό στίβο, το ίδιο και οι M2 CS με τις M5 και M8, ωστόσο τα μοντέλα που έκαναν την διαφορά, ήταν αυτά που παραδοσιακά ακούν τις περισσότερες επικρίσεις από τους φανατικούς φίλους των κορυφαίων BMW.

Οι X5 M και X6 M σημείωσαν μεγάλη επιτυχία στις αγορές των Η.Π.Α. και Μέσης Ανατολής, ξεπερνώντας με μεγάλη διαφορά τις υπόλοιπες M. Τα δυο υπερ-SUV, μαζί με τις M5/M5 Competition και M8/M8 Competition έκαναν μεγάλο «σουξέ» στις δυο αυτές αγορές, ενώ και οι X3 M/X4 M τα πήγαν πολύ καλά. Όπως βλέπουμε δηλαδή, τα περισσότερα μοντέλα της BMW διαθέτουν καθαρόαιμη έκδοση M. Εξαίρεση αποτελούν οι Σειρά 7, X7 και Σειρά 1, αν και για την τελευταία ήδη ετοιμάζεται κάτι αντίστοιχο. Συνολικά, υπάρχουν 9 διαφορετικά μοντέλα με το σήμα «M» και πάνω από 15 διαφορετικές εκδόσεις (απλές, Competition, CS)!

Get it on Google Play Download on the App Store