Τα μυστικά της ασυμβίβαστης Ford Mustang Dark Horse

Η Ford έδωσε νέες λεπτομέρειες για την απόλυτη έκδοση της νέας Mustang, η οποία τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας μέχρι τον ερχομό των Shelby GT. H Dark Horse, βέβαια, μόνο υποκατάστατο δεν είναι.

Η πιο σκληροπυρηνική εκδοχή της S650 θυμίζει Shelby GT εξωτερικά, εκμεταλλευόμενη τη διαφορετική μάσκα και τα LED ημέρας, το αεροδυναμικό πακέτο με το splitter μπροστά, τις πλαϊνές ποδιές, το διαχύτη και την αεροτομή, τη χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος και τις πιο επιθετικές 19άρες ζάντες (αργότερα προαιρετικά ανθρακονημάτινες), που περιβάλλονται από ελαστικά Pirelli Trofeo RS. Πίσω από αυτές παρατηρούμε τα δισκόφρενα της Brembo, που φτάνουν σε διάσταση τα 390 χλστ. εμπρός και 355 χλστ. πίσω, έχοντας 6πίστονες και 4πίστονες δαγκάνες αντίστοιχα να τα σφίγγουν.

Το αμάξωμα ντύνεται στο ιριδίζον Blue Ember χρώμα (προαιρετικά σε κόκκινο ή λευκό), που αλλάζει απόχρωση αναλόγως του πώς πέφτει ο ήλιος στο αμάξωμα. Η προσοχή στη λεπτομέρεια εκτείνεται μέχρι τις αγωνιστικές λωρίδες, που τοποθετούνται με το χέρι. Τα μεγάλα νέα αφορούν το εσωτερικό, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά. Τα ανθρακονήματα και ο χρωματικός συνδυασμός μπλε-μαύρου στις δερμάτινες επενδύσεις των Recaro, μαζί με την laser cut επιγραφή στο ταμπλό (μπροστά από το συνοδηγό) και, κυρίως, τον αλουμινένιο επιλογέα του 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου (υπάρχει και 10άρι αυτόματο), έλκουν τα βλέμματα σαν μαγνήτης. Η «χούφτα» του λεβιέ είναι και το highlight, τόσο με το μπλε χρώμα όσο και το γεγονός ότι είναι κούφια, προκειμένου να μένει δροσερή το καλοκαίρι!

 

Κάτω από το αεριζόμενο καπό συναντάμε τον ισχυρότερο ατμοσφαιρικό V8, που έχει μπει σε Ford παραγωγής. Ο 5.0 V8 Coyote απολαμβάνει των περιποιήσεων της Ford Performance (σφυρήλατες μπιέλες, ενισχυμένος στρόφαλος, αυξημένη συμπίεση, επαναπρογραμματισμένη ECU και νέα εξάτμιση), στροφάρει μέχρι τις 7.500 σ.α.λ. και παρέχει στο δεξί πόδι του οδηγού 507 άλογα και 566 Nm! Μιλάμε για την ισχυρότερη Mustang χωρίς σήματα Shelby όλων των εποχών, αλλά και την πρώτη που καταφέρνει να σπάσει το φράγμα των 500 ίππων! Επιδόσεις δεν ανακοινώνονται ακόμα επίσημα, ωστόσο οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 0-100 χλμ./ώρα σε 3,8 δλ. και τελική 287 χλμ./ώρα – αμφότερα νούμερα κορυφαία στα χρονικά των Mustang, πάντα χωρίς τις περιποιήσεις της Shelby.

Get it on Google Play Download on the App Store