Ξέρεις τι κάνουν αυτές οι γραμμές στη χειρολαβή; (+video)

Πολλές φορές παρατηρούμε διάφορα παράξενα σημεία στα σύγχρονα αυτοκίνητα τα οποία αν και δεν βγάζουν κάποιο νόημα σε πρώτη ανάγνωση, τελικά έχουν λόγο ύπαρξης. Όπως αυτές οι γραμμές στις χειρολαβές οι οποίες είναι εκεί για κάποιο λόγο και μάλιστα σημαντικό…

Δείτε ακόμη: Οι κακές συνήθειες που φθείρουν το χειροκίνητο κιβώτιο (+video)

Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι γραμμές στην χειρολαβή ανήκουν σε μία BMW Σειρά 4 Coupe, αλλά τις συναντάμε και σε αυτοκίνητα άλλων εταιρειών τα οποία εξοπλίζονται με σύστημα εισόδου/εξόδου χωρίς κλειδί (keyless).

Ο λόγος λοιπόν που υπάρχουν εκεί αυτές οι γραμμές είναι για να μπορείς να κλειδώσεις το αυτοκίνητο χωρίς να χρησιμοποιήσεις το κλειδί. Όπως θα δείτε και στο video, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις για να κλειδώσεις το αυτοκίνητο είναι να αγγίξεις με το δάχτυλό σου το συγκεκριμένο σημείο.

Φυσικά στο παρατεταμένο άγγιγμα διπλώνουν και οι καθρέφτες, ενώ κλείνουν και τα παράθυρα. Όπως ακριβώς θα γινόταν αν πατούσαμε παρατεταμένα το σχετικό κουμπί στο κλειδί για το κλείδωμα του αυτοκινήτου μας.

Διαβάστε επίσης: Έτσι βάζεις μπροστά χωρίς μπαταρία στο κλειδί (+video)

Από την άλλη το ξεκλείδωμα είναι πολύ πιο απλό, καθώς το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να πιάσεις την χειρολαβή του αυτοκινήτου. Φυσικά όλα αυτά προϋποθέτουν πως το κλειδί είναι σε κοντινή απόσταση από το αυτοκίνητο (στην τσέπη σας για παράδειγμα), προκειμένου να επικοινωνήσει με τον αισθητήρα.

Get it on Google Play Download on the App Store