Νέο Renault Kwid με κινητήρα 800 κ.εκ. και τιμή από 4.200 ευρώ

Το νέο μίνι παγκόσμιο μοντέλο Kwid αποκάλυψε σήμερα η Renault, το οποίο στην Ευρώπη το πιθανότερο είναι να πωλείται με τα σήματα της Dacia. Άλλωστε το μήκους 3,68 μέτρων και πλάτους 1,58 μέτρων αμάξωμά του με τα 180 χλστ. απόστασης από το έδαφος μοιάζει περισσότερο με Dacia Sandero παρά με Renault. Να υπενθυμίσουμε ότι το πρωτότυπο Kwid που είχε παρουσιαστεί το Φεβρουάριο του 2014 ήταν και αυτό ένα μίνι crossover αλλά με τελείως διαφορετική μορφή.

Σχεδιαστικά το Kwid παραγωγής είναι μοντέρνο, ενώ οι μικροί πρόβολοι, τα πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος και οι αυξημένες διαδρομές των αναρτήσεων τονίζουν τον crossover χαρακτήρα του. Το νέο μίνι Renault αποτελεί το πρώτο μοντέλο της κοινοπραξίας Renault – Nissan που χρησιμοποιεί την ολοκαίνουρια ευέλικτη πλατφόρμα CMF-A, πάνω στην οποία θα εξελιχθούν και άλλα μοντέλα στο μέλλον.

Μοντέρνα στοιχεία παρουσιάζει και το εσωτερικό του με την κονσόλα να παραπέμπει σε άλλα μοντέλα της Renault. Στοιχεία που το εκσυγχρονίζουν είναι η μεγάλη έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών του συστήματος πολυμέσων και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων. Παράλληλα έχει δοθεί έμφαση στους χώρους για τη μεταφορά έως πέντε επιβατών.

Για τον κίνησή του υπάρχει ένα μικρής χωρητικότητας μηχανικό σύνολο μόλις 800 κ.εκ., συνδυασμένο με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Όμως ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί αποδόσεις, επιδόσεις κ.ο.κ.

Οι πωλήσεις του νέου Renault Kwid θα ξεκινήσουν από την Ινδία τον ερχόμενο Νοέμβριο, με τιμές που θα κυμανθούν μεταξύ 300.000 – 400.000 Ρουπίων (4.200€ – 5.600€), αλλά με φτωχό εξοπλισμό, στον οποίο ο αερόσακος οδηγού θα είναι προαιρετικός. Οπότε όταν καταφθάσει στην Ευρώπη σίγουρα δεν θα έχει αυτή την τιμή, αφού θα πρέπει να φορτωθεί με αερόσακους, ABS, ESP και άλλα στοιχεία ανέσεων και ασφαλείας.

Get it on Google Play Download on the App Store