Η SEAT επενδύει 3,3 δις ευρώ και ετοιμάζει τέσσερα νέα μοντέλα

Η SEAT πρόκειται να επενδύσει 3.3 δις ευρώ σε εξοπλισμό, εγκαταστάσεις και έρευνα – ανάπτυξη (R&D) μεταξύ 2015 – 2019. Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο Πρόεδρος της SEAT Jürgen Stackmann κατά την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Martorell του Ισπανού Πρωθυπουργού Mariano Rajoy, με την ευκαιρία της 40ης επετείου λειτουργίας του Τεχνικού Κέντρου της SEAT.

Ο Πρόεδρος της SEAT Jürgen Stackmann τόνισε: «τα 3.3 δις ευρώ προορίζονται για τηνπροώθηση ανάπτυξης νέων οχημάτων στα πλαίσια των R&D projects του Τεχνικού Κέντρου της SEAT, καθώς και στον εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στο Martorell». Με τα σημερινά δεδομένα, αυτή η δαπάνη, η οποία είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της SEAT, θα επενδυθεί για το λανσάρισμα τεσσάρων νέων μοντέλων μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. «Αυτά τα νέα μοντέλα είναι μέρος του φιλόδοξου σχεδίου της SΕΑΤ ενίσχυσης της μάρκας και προώθησης των πωλήσεων, οι οποίες έχουν αυξηθεί σταθερά από το 2013».

Το νέο μοντέλο που θα λανσαριστεί κατά το α΄ εξάμηνο του 2016 θα είναι το πρώτο compact SUV μοντέλο που αποτελεί την πρώτη παρουσία της μάρκας στην κατηγορία, ενώ μια πρώτη εικόνα για το πώς θα μοιάζει έδωσε μέσω του πρόσφατου πρωτότυπου 20V20 Concept.

Η επίσκεψη του Ισπανού Πρωθυπουργού Mariano Rajoy συμπίπτει με την 40η επέτειο λειτουργίας του Τεχνικού Κέντρου (CTS) της SEAT, η δημιουργία του οποίου αποτέλεσε σημείο καμπής για την εταιρεία και τον κλάδο του αυτοκινήτου στην Ισπανία. Από την αρχή της λειτουργίας του, το Τεχνικό Κέντρο διαμόρφωσε το γενετικό υλικό της SEAT και ήταν υπεύθυνο για την ανάπτυξη και την κατασκευή σημαντικών μοντέλων όπως το Leon, Ibiza, Toledo, Alhambra, Gredos, Marbella, Cordoba, Altea και Arosa. Σήμερα το CTS βρίσκεται σε μία περιοχή 200.000 τ.μ. και απασχολεί περισσότερους από 900 μηχανικούς και τεχνικούς οι οποίοι θα ξεπεράσουν τους 1.000 μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Get it on Google Play Download on the App Store