Περιπολικό BMW i8 για την αστυνομία της Αυστραλίας

Τη δόξα της αστυνομίας του Ντουμπάι φαίνεται ότι έχει βάλει στόχο να κλέψει (μάλλον απίθανο) η αστυνομία της Νότιας Ουαλίας της Αυστραλίας, αφού μετά την παραλαβή του Audi S7 Sportback, πρόσθεσε στον στόλο της και ένα περιπολικό BMW i8.


Το υβριδικό σπορ BMW με τον άκρως εντυπωσιακό σχεδιασμό και την τεχνολογία αιχμής, δεν θα χρησιμοποιηθεί όμως για καταδιώξεις (όπως και το Audi S7 Sportback), αλλά για να φέρει πιο κοντά τους πολίτες στην αστυνομία και να νιώσουν πιο οικεία μαζί τους. Ωστόσο, το περιπολικό i8 είναι ντυμένο στα χρώματα της τοπικής αστυνομίας και φέρει τα ειδικά διακριτικά στα πλαϊνά και τα λογότυπα στα πλαϊνά, στο καπό και στην οροφή. Σίγουρα πάντως όσοι το βλέπουν από τον καθρέφτη του οχήματός τους θα κάνουν στην άκρη.

Όπως δήλωσε ο Έφορος της τοπικής αστυνομίας, κος Brad Hodde «Η δική μου μονάδα διαχείρισης του εγκλήματος θα χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο για να σπάσει τους φραγμούς μεταξύ αστυνομίας και της κοινότητας. Θα μας επιτρέψει να έρθουμε πιο κοντά με την κοινωνία και να μιλάμε για το αυτοκίνητο. Αυτή η συνομιλία στη συνέχεια θα οδηγήσει τους πολίτες στο να μας ανοιχτούν και να ανακαλύψουν ότι δεν είμαστε και τόσο κακοί άνθρωποι τελικά.»

Get it on Google Play Download on the App Store