Νέο Audi R8 με υψηλής τεχνολογίας φωτιστικά σώματα laser

Την πρώτη επίσημη εμφάνισή του κάνει το νέο κορυφαίο σπορ μοντέλο της Audi, το R8 με φώτα τεχνολογίας laser. Κάτω από την κουκούλα διακρίνονται το μπροστινό φωτιστικό σώμα, οι μεγάλοι αεραγωγοί του προφυλακτήρα και η εξαγωνική μάσκα, ενώ διαγράφεται το χυτό προφίλ του αμαξώματος και τα νεύρα στους ώμους.

Στην παρούσα φάση, η Audi επικεντρώνεται στην τεχνολογία φωτισμού και δεν αναφέρει κάτι για το αυτοκίνητο. Πιο αναλυτικά, κάθε προβολέας περιέχει μια μονάδα λέιζερ που λειτουργεί με τέσσερις διόδους λέιζερ υψηλής έντασης. Η ενότητα αυτή συγκεντρώνει τις τέσσερις μπλε δέσμες φωτός λέιζερ και στη συνέχεια μέσω ενός μετατροπέα φωσφόρου μετατρέπει το μπλε φως σε καθαρό λευκό. Σε σύγκριση με τους LED προβολείς μεγάλης σκάλας οι οποίοι αποτελούνται από 37 LEDανά προβολέα, τα λέιζερ φώτα επιτυγχάνουν το διπλάσιο σχεδόν εύρος φωτισμού.

Να υπενθυμίσουμε ότι τον περασμένο Οκτώβριο η Audi είχε παρουσιάσει το περιορισμένης παραγωγής Audi R8 Competition, το οποίο αποτελεί το ισχυρότερο και ταχύτερο αυτοκίνητο παρααγωγής της γερμανικής φίρμας. 

Get it on Google Play Download on the App Store