Ξεκινά η ακριβή παραγωγή του Honda NSX

Το εργοστάσιο Performance Manufacturing Centre (PMC) της Honda στο Οχάιο των Η.Π.Α. θα ξεκινήσει την παραγωγή του νέου Honda NSX στα τέλη του Απριλίου, ενώ οι παραδόσεις στους πρώτους ευρωπαίους πελάτες θα γίνουν το ερχόμενο φθινόπωρο. Στο εν λόγω εργοστάσιο θα γίνει η παγκόσμια παραγωγή του ιαπωνικού supercar, ενώ θα είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο που κατασκευάζεται στις Η.Π.Α.

Στο PMC εργάζονται σχεδόν 100 άτομα, που υποστηρίζουν ή εμπλέκονται άμεσα με την κατασκευή του πλαισίου, τη βαφή, τη συναρμολόγηση και την πιστοποίηση ποιότητας του NSX. Το πλαίσιο από χωροδικτύωμα αλουμινίου συγκολλείται από οκτώ ρομπότ MIG, τα οποία πραγματοποιούν 860 συγκολλήσεις και εξασφαλίζουν υψηλή ακρίβεια.

Κατά τη διάρκεια της συναρμολόγησης γίνεται και αρκετή χειροποίητη εργασία και δαπανούνται πάνω από 14 ώρες στην συναρμολόγηση του κινητήρα, ανάρτησης, ηλεκτρονικών, του εσωτερικού και εξωτερικών πάνελ. Ειδικότερα ο V6 twin-turbocharged κινητήρας συναρμολογείται στο χέρι από μια μικρή ομάδα εξειδικευμένων μηχανικών και κάθε κινητήρας χρειάζεται έξι ώρες για να συναρμολογηθεί. Για παράδειγμα κάθε ένα από τα 547 μπουλόνια σφίγγεται με το χέρι με ακριβείς ανοχές ροπής. Παράλληλα, κάθε κινητήρας μόλις συναρμολογηθεί δοκιμάζεται στον πάγκο για 240 χλμ., προτού το αυτοκίνητο παραδοθεί στον πελάτη.

Παρακολουθείστε παρακάτω το βίντεο από την παραγωγή του Honda NSX:

Get it on Google Play Download on the App Store