Η Volkswagen σχεδιάζει Tiguan Coupe R με 300 ίππους

Το Volkswagen Tiguan το οποίο παρουσιάστηκε το 2007 και έφερε τα πάνω – κάτω στην κατηγορία του με τον downsized κινητήρα 1.4 TSI (όταν όλα ήταν 2λιτρα και άνω) και με την τιμή του (περίπου 26.000€ έναντι 30.000€ ο ανταγωνισμός), προγραμματίζεται να αποκτήσει και νέα, πιο σπορτίφ έκδοση. Αυτή θα αφορά το Tiguan Coupe, παράλληλα με την πιο πρακτικότερη 7θέσια στη δεύτερη γενιά του μοντέλου.

Το Tiguan Coupe αναμένεται να παρουσιαστεί το 2017, ενώ μια εικόνα για το πως θα είναι σχεδιαστικά έχουμε δει μέσω του VW Cross Coupe GTE concept, που έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Ιανουάριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από γνωστό Βρετανικό περιοδικό, το Tiguan Coupe θα αποκτήσει ένα χρόνο πιο μετά και κορυφαία έκδοση R με τα ίδια μηχανικά μέρη του υπάρχοντος Golf R.

Κάτι που σημαίνει ότι θα εφοδιάζεται με το 2λιτρο TSI των 300 ίππων, την τετρακίνηση 4MOTION και το 6άρι αυτόματο DSG κιβώτιο ταχυτήτων. Παράλληλα, η ανεξάρτητη σε όλους τους τροχούς ανάρτηση με τα γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και τους πολλαπλούς συνδέσμους πίσω θα ρυθμίζεται ηλεκτρονικά ως προς την σκληρότητά της και τα φρένα θα είναι ενισχυμένα. Φυσικά, θα υπάρχουν και οι κατάλληλες τροποποιήσεις στο αμάξωμα και στο εσωτερικό που θα τονίζουν το δυναμικό του χαρακτήρα.

Get it on Google Play Download on the App Store