Νέο 3θυρο Volvo Concept XC Coupe




Δείχνει τη νέα σχεδίαση των επόμενων Crossover και SUV της Volvo

Λίγες ημέρες πριν την επίσημη πρώτη του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ (13/01), η Volvo δίνει στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του εντυπωσιακού πρωτότυπου XC Coupe. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό μοντέλο για την σουηδική εταιρεία, μιας και είναι αυτό που μας αποκαλύπτει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία των επόμενων Crossover και SUV μοντέλων της Volvo. Παράλληλα, το Concept XC Coupe μαζί με το Volvo Coupe Concept της περασμένης Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, μας αποκαλύπτουν και τη νέα πλατφόρμα Scalable Product Architecture (SPA) των Σουηδών, η οποία αναμένεται να συνδυάσει την παραδοσιακή υψηλή ασφάλεια της Volvo, με το χαμηλότερο βάρος των νέων της δημιουργημάτων.

Σχεδιαστικά, το 3θυρο και 4θέσιο Volvo Concept XC Coupe αντλεί τις κύριες γραμμές του από αυτές του πρωτότυπου Coupe Concept της Φρανκφούρτης, υιοθετώντας έτσι ένα μυώδες αμάξωμα, με έντονο δυναμισμό και αρκετό στιλ. Ξεχωρίζουν επιμέρους η 3D εμπρόσθια γρίλια, τα πολύ μοντέρνα εμπρός φωτιστικά με φώτα ημέρας LED σε σχήμα «T», αλλά και στο πίσω μέρος, τα ρέοντα λεπτά φωτιστικά. Από το πρωτότυπο δεν λείπουν και κάποιες off road πινελιές, όπως π.χ. οι διακριτικές χρυσές ποδιές στους προφυλακτήρες.

Με την αποκάλυψη του πρωτότυπου XC Coupe, η Volvo μας φέρνει ακόμη πιο κοντά στη νέα γενιά του Volvo XC90, που αναμένουμε να αποκαλυφθεί μέσα στο 2014. Το νέο μεγάλο SUV θα έλθει με 3 σειρές καθισμάτων και 7 θέσεις, αντλώντας τις κύριες γραμμές του από αυτές του σουηδικού πρωτότυπου στο Ντιτρόιτ. Επίσης, το νέο XC90 θα είναι και το πρώτο μοντέλο της Volvo, που θα στηριχτεί πάνω στη νέα πλατφόρμα SPA, ενώ αναμένεται να προσφέρει σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές ρύπων σε σχέση με το παρελθόν.




Get it on Google Play Download on the App Store