Βελτιωμένη Lamborghini Urus είναι o «μπράβος» των SUV

Ένας από τους λόγους που τα SUV κάνουν θραύση στις αγορές όλου του κόσμου, είναι το παράστημα που έχουν στο δρόμο και το αίσθημα ασφάλειας (ή ανωτερότητας, αν προτιμάτε) στους οδηγούς τους. Όσο πιο πολυτελές, τόσο καλύτερα. Όσο μεγαλύτερο, τόσο επιβλητικότερο. Όπως το RAM 1500, ας πούμε. Και μετά αντικρίζεις την Lamborghini Urus της Vorsteiner.

Δείτε ακόμα: «Εμφύλιος» μεταξύ Lamborghini Urus και Huracan (+video)

Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος Vorsteiner αναλαμβάνει να τονώσει το -ήδη ξεχειλίζον από μπρουτάλ φινίρισμα- προφίλ του ιταλικού SUV, δημιουργώντας ένα αυτοκίνητο που «τρομοκρατεί» σχεδόν οτιδήποτε κυκλοφορεί στους δημόσιους δρόμους. Πρωτεύοντα ρόλο σε αυτό παίζει το αεροδυναμικό πακέτο, το οποίο είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα και αποτελείται από ένα τεράστιο splitter στον εμπρός προφυλακτήρα, τα αντίστοιχα ακροπτερύγια στις εισαγωγές των φρένων, πλαϊνές ποδιές, έναν θεόρατο πίσω διαχύτη και μια αναλογικά διακριτική αεροτομή οροφής. Οι ζάντες παραμένουν οι εργοστασιακές, καθώς κρίθηκε πως το σχέδιο και η διάσταση των 22 ιντσών είναι αρκούντως υπερβολικά. Η ανάρτηση, ωστόσο, έχει χαμηλώσει δίχως να έχουμε περισσότερες πληροφορίες.

Διαβάστε επίσης: Ποιο SUV είναι περισσότερο supercar; (+video)

Κάτω από το εξωφρενικά επιβλητικό παρουσιαστικό συναντάμε τον 4λιτρο V8 twinturbo βενζινοκινητήρα, ο οποίος αποδίδει 650 ίππους στις 6.000 σ.α.λ.και 850 Nm ροπής από τις 2.250-4.500, με τον κόφτη στις 6.800 σ.α.λ. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε 3,6 δλ. (αν και έχει μετρηθεί στα 2,93 δλ. ανεπίσημα) και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 305 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store