Πωλείται γνήσια BMW M3 CSL σε τιμή πρόκληση

Το να βρεις μια γνήσια BMW M3 CSL (Coupe Sport Leichtbau) σε εξαιρετική κατάσταση και να πωλείται, είναι μάλλον σπάνιο. Και αν τελικά συμβεί κάτι τέτοιο τότε οι τιμές που παίζουν είναι πολύ υψηλές. Όχι όμως και για την συγκεκριμένη BMW M3 CSL η οποία πωλείται σε μισή τιμή.

Και αυτό γιατί αν ψάξετε λίγο στο διαδίκτυο θα δείτε πως η M3 CSL πωλείται συνήθως πάνω από 120.000 ευρώ. Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη BMW M3 CSL πωλείται για μόλις 53.600 ευρώ όπως μπορείτε να δείτε στη σχετική αγγελία εδώ.

Γιατί όμως είναι τόσο φθηνή; Μα γιατί έχει πάρα πολλά χιλιόμετρα. Συγκεκριμένα το οδόμετρό της γράφει 140.741 χλμ. Νούμερο που μπορεί να μην είναι μεγάλο για ένα αυτοκίνητο σχεδόν 15ετίας, παρόλα αυτά για το συγκεκριμένο μοντέλο θεωρούνται πολλά.

Και για τους συλλέκτες είναι απαγορευτικά. Αν προσθέσετε σε αυτό και το γεγονός πως είναι δεξιοτίμονη τότε η τιμή μάλλον αρχίζει και φαίνεται λογική αν και προκλητικά χαμηλή (για τα δεδομένα του αυτοκινήτου πάντοτε).

Για την ιστορία, να θυμίσουμε πως η BMW M3 CSL ήταν έκδοση περιορισμένης παραγωγής της M3 E46 κατασκευάστηκε σε μόλις 1.400 μονάδες. Ήταν διαθέσιμη μόνο σε ασημί και μαύρο και είχε μειωμένο βάρος σε σχέση με την… απλή M3 κατά 110 κιλά. Φυσικά είχε και αρκετές οπτικές διαφορές, ενώ και το μοτέρ της ήταν πιο ισχυρό κατά 17 ίππους και 5 Nmροπής.

Δείτε επίσης:

Ο Hammond του Top Gear παραλίγο να σκοτωθεί σε τροχαίο… (+videos)

Η θρυλική BMW 635 CSi JPS

Τρελαίνει κόσμο το πρώτο Type R παραγωγής. Σπάει τα κοντέρ σε δημοπρασία

Get it on Google Play Download on the App Store