Επίθεση της Hyundai στα SUV για να προσπεράσει την Toyota

 

Εκμεταλλευόμενη τις τάσεις της εποχής, η Hyundai ετοιμάζει μια επίθεση με νέα SUV μοντέλα μέσα στην επόμενη τριετία, έχοντας ως στόχο να προσπεράσει την Toyota στην Ευρώπη και να πάρει αυτή τον τίτλο της πρώτης σε πωλήσεων Ασιατικής Εταιρείας στη Γηραιά Ήπειρο.

Όπως λοιπόν αναφέρει η Automotive News, σήμερα οι πωλήσεις των SUV της Hyundai στην Ευρώπη (Tucson, Santa Fe/Grand Santa Fe) αποτελούν το 35% επί του συνόλου των πωλήσεων της εταιρείας, όμως αυτό το ποσοστό αναμένεται να αυξηθεί αρκετά ύστερα και από την άφιξη του νέου μικρού SUV Kona, που λανσάρεται αυτή την περίοδο.

Παράλληλα και μέσα στα επόμενα χρόνια η Hyundai θα φέρει ένα μίνι SUV/Crossover στην Ευρώπη το 2019, αυξάνοντας σε 4 τα προσφερόμενα SUV μοντέλα της, ενώ αργότερα θα έρθει και ένα μεγαλύτερο των Santa Fe/Grand Santa Fe μοντέλο, το οποίο θα κλείσει τη διευρυμένη πλέον γκάμα των 5 SUV μοντέλων της μάρκας.

Έχοντας λοιπόν αυτή τη νέα γκάμα SUV στο τσεπάκι της, η Hyundai προσβλέπει σε σημαντική αύξηση των πωλήσεών της στην Ευρώπη και ακόμη και στην πρώτη θέση μεταξύ των Ασιατικών εταιρειών. Σήμερα και με βάση τα στοιχεία του πρώτου 6μήνου του 2017, η Hyundai με 270.921 πωλήσεις είναι η 3η Ασιατική μάρκα στην Ευρώπη, πίσω από την 1η Toyota (368.962 αυτοκίνητα) και τη 2η Nissan (316.688 πωλήσεις).

Σημαντικό ρόλο σε αυτό το στόχο θα παίξει το νέο μικρό SUV Kona, το οποίο αναμένεται να προσθέσει περί τις 64.000 πωλήσεις το χρόνο στην Ευρώπη από το 2018, όταν και θα είναι η πρώτη πλήρης χρονιά διάθεσής του.

Σε ό,τι αφορά στο νέο μίνι SUV του 2019, αυτό θα μοιραστεί τα τεχνικά του μέρη με το Hyundai i10 και θα έρθει για να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το Suzuki Ignis και το Fiat Panda 4X4/Cross. Στον αντίποδα, το νέο μεγάλο SUV θα είναι 7θέσιο, έχοντας ως στόχο την αγορά των Η.Π.Α., όμως θα ενισχύσει και τις εν Ευρώπη πωλήσεις της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμα:

Νέο Hyundai SUV με υδρογόνο έρχεται το 2018 

Όλα τα νέα μικρά SUV του 2017 

Hyundai Tucson Sport 1.6 λτ. Turbo με 204 ίππους

Get it on Google Play Download on the App Store