Η SEAT ετοιμάζει 6 ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα

Η SEAT παρουσίασε σήμερα την ηλεκτρική της στρατηγική, η οποία μέχρι τις
αρχές του 2021, περιλαμβάνει έξι ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα. Η ηλεκτρική έκδοση του Mii και το el-Born θα είναι τα δύο πρώτα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας, ενώ η νέα γενιά Leon και το Tarraco θα διαθέτουν plug-in υβριδική έκδοση. Επιπλέον, τα CUPRA Leon και Formentor θα διαθέτουν επίσης στη γκάμα τους μια υβριδική παραλλαγή plug-in. Ο Πρόεδρος της SEAT, Luca de Meo, ανακοίνωσε στην ετήσια συνάντηση παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας ότι το CUPRA Formentor, το νέο CUV που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο του Martorell.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρίας, η SEAT θα αναπτύξει επίσης μια νέα πλατφόρμα
οχημάτων σε συνεργασία με τη Volkswagen, μια μικρότερη έκδοση της Modular Electric Drivekit (MEB), πάνω στην οποία πολλά οχήματα μήκους περίπου τεσσάρων μέτρων από διαφορετικές μάρκες, μεταξύ των οποίων και η SEAT, θα κατασκευαστούν μελλοντικά. Ο στόχος της νέας πλατφόρμας είναι η δημιουργία προσιτών ηλεκτρικών οχημάτων με αρχική τιμή κάτω των 20.000 ευρώ. Περισσότεροι από 300 εξειδικευμένοι μηχανικοί θα συμμετάσχουν σε αυτό το project στην Ισπανία.

Δείτε ακόμα: Οι τιμές του SEAT Leon 1.5 TGI με φυσικό αέριο

Κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων που έλαβαν χώρα στα κεντρικά γραφεία της SEAT στο Martorell, ο Πρόεδρος της ισπανικής εταιρίας δήλωσε ότι «η SEAT έχει πλέον σαφέστερο ρόλο στον Όμιλο Volkswagen και χάρη στα αποτελέσματα που έχουμε πετύχει, κερδίσαμε τη νέα πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων», ενώ συμπλήρωσε: «Για πρώτη φορά, το Τεχνικό Κέντρο της SEAT θα αναπτύξει μια πλατφόρμα που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από περισσότερες μάρκες ανά τον κόσμο».

Διαβάστε επίσης: Έσπασε κάθε ρεκόρ πωλήσεων η SEAT το 2018

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen AG, Dr. Herbert Diess, ο οποίος παρακολούθησε την παρουσίαση, τόνισε το ρόλο της SEAT στα πλαίσια του Ομίλου Volkswagen: «Η SEAT διαδραματίζει νέο ρόλο στα πλαίσια του Ομίλου Volkswagen, αναλαμβάνοντας ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη. Τα επιτεύγματα του έτους υπογραμμίζουν τη δυνατότητα της SEAT να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες ανάπτυξης και να ανοίξει νέες αγορές». Ο Dr. Herbert Diess πρόσθεσε ότι «το project της μικρής ηλεκτρικής πλατφόρμας αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς ακόμη πιο προσιτή ηλεκτρική κινητικότητα. Η SEAT θα εξελίξει το πρώτο τέτοιο ηλεκτρικό όχημα, ειδικά σχεδιασμένο για αστικά ταξίδια»

Get it on Google Play Download on the App Store