Ιππότης «Ελ Σιντ» το νέο SEAT el-Born

Ο μεσαιωνικός μύθος της Ιβηρικής που άκουγε στο όνομα Ροδρίγο Ντίας δε Βιδάρ, αν και θα γινόταν γνωστός με το αραβικής προέλευσης Ελ Σιντ, μετατράπηκε σε κεντρική μορφή του πολέμου χριστιανών και μουσουλμάνων στη μεσαιωνική Ισπανία, πυροδοτώντας μια διαχρονική λαϊκή απήχηση που σπάνια έχει βρει ιστορικό αντίστοιχό της. Κάτι αντίστοιχο σηματοδοτεί το el-Born για την SEAT και την επιδρομή που ετοιμάζει στον χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Δείτε ακόμα: SEAT Minimó: Το μέλλον των αστικών μετακινήσεων

Όπως είδαμε και χθες από την teaser φωτογραφία, ο σχεδιασμός πραγματικά εξάπτει την φαντασία. Οι γραμμές του el-Born (που ονομάστηκε από μια δημοφιλή γειτονιά της Βαρκελώνης) θα μπορούσαν να ανήκουν στον διάδοχο του Altea από το 2030, με το σχήμα του ενός όγκου να συνδυάζεται αρμονικά με την αεροδυναμική σχεδίαση και την φουτουριστική τεχνοτροπία. Στο εσωτερικό εντύπωση προκαλεί η πλήρης απουσία διακοπτών από την κεντρική κονσόλα, με το σύνολο των λειτουργιών να ελέγχονται μέσω του συστήματος πολυμέσων και της κεντρικής οθόνης στην κορυφή του ταμπλό, αλλά και το τιμόνι.

Το el-Born βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του VW Group και, όπως το ID στο οποίο βασίζεται, έτσι και αυτό θα διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα που εδώ αποδίδει 204 ίππους. ίππων και συνδυάζεται με μια μπαταρία 62 kWh.

Διαβάστε επίσης: Πρεμιέρα για το πρώτο ηλεκτρικό Honda της Ιστορίας (+video)

Προς το παρόν η SEAT ανακοινώνει πως η αυτονομία φτάνει τα 420 χιλιόμετρα και η μπαταρία μπορεί να φτάσει στο 80% από το 0 μέσα σε 47 λεπτά, με την χρήση ταχυφορτιστή. Τέλος, η επιτάχυνση για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα διαρκεί 7,5 δλ.

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην ιστορία της ισπανικής εταιρίας αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2020.

 

Get it on Google Play Download on the App Store