Το πιο «καυτό» Toyota Auris θα είναι υβριδικό

Η Toyota πριν από μερικούς μήνες, παρουσίασε το νέο Auris κατά τη διάρκεια της έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης. Το αυτοκίνητο, για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ, θα έχει τρεις εκδόσεις, μία συμβατική με βενζινοκινητήρα 1.2 λτ. στους 116 ίππους και δύο υβριδικές: μία με 1.800αρη κινητήρα στους 122 ίππους (όπως στο C-HR) και η άλλη με 2λιτρο κινητήρα στους 180 ίππους.

Δείτε ακόμα: Απίθανο, πισωκίνητο Toyota Auris 1.000+ PS (+video)

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει από καιρό, στην Toyota υπάρχουν στελέχη που καλοβλέπουν μία πιθανή γρήγορη έκδοσή του με τα σήματα της Gazoo Racing, του αγωνιστικό τμήματος της Toyota που επιμελείται και τις ειδικές σπορ εκδόσεις αυτοκινήτων δρόμου. To κινητήριο σύνολο αποτελεί μυστήριο, όμως ο επικεφαλής εξέλιξης του νέου Auris έρχεται να μοιραστεί «πικάντικες» λεπτομέρειες. Σύμφωνα με τον Yasushi Ueda, το Auris GRMN αναμένεται να είναι υβριδικό και τετρακίνητο, προσφέροντας έναν μοναδικό συνδυασμό στην κατηγορία των hot hatches. Η κινητήρια μονάδα ενδέχεται να αποτελείται από έναν 2.5 λτ. ατμοσφαιρικό κινητήρα που θα τροφοδοτεί τους εμπρός τροχούς, ενώ ένα ηλεκτρικό μοτέρ θα κινεί τους πίσω. Ένα τέτοιο σύνολο συναντάμε στο RAV4 Hybrid, το οποίο αποδίδει 190 ίππους.

Διαβάστε επίσης:  Δοκιμή Toyota C-HR 1.2 Turbo

Προφανώς στο Auris η απόδοση θα είναι αναβαθμισμένη, δίχως ο Ueda να αποκαλύπτει κάτι περισσότερο. Με την τάση της κατηγορίας να είναι ιδιαίτερα αυξητική στον τομέα της ιπποδύναμης, ωστόσο, δεν θα ήταν καθόλου παράξενο το Auris GRMN να αποδίδει τελικά κάπου στους 230 ίππους.

Get it on Google Play Download on the App Store