Νέο χειροποίητο σκληροτράχηλο ρωσικό 4×4

Αυτοί οι Ρώσοι έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν! Αν λοιπόν θέλετε ένα σκληροπυρηνικό 4×4 δεν έχετε παρά να πάτε στη Ρωσία να προμηθευτείτε το Apal-21541 Stalker. Οι Ρώσοι είναι ειδήμονες στις ειδικές κατασκευές, όπως και στο «Do It Yourself», όπου αρκετές φορές μας έχουν εκπλήξει με τις κατασκευές τους.

Δείτε ακόμα: Ρωσικό Honda HR-V ζήλεψε την Lamborghini Urus

Όπως το νέο ρωσικό off-road Apal-21541 Stalker, του οποίου η τιμή θα ξεκινάει περίπου από 17.000 ευρώ. Ποσό αν μη τι άλλο υψηλό, όταν με αυτά τα λεφτά μπορεί να πάρει κανείς πολύ πιο σύγχρονα αυτοκίνητα, ενώ το Niva κοστίζει στην Ρωσία από 6.250 ευρώ. Η παραγωγή του θα γίνεται στο Toljatti υπό την επίβλεψη μιας κορυφαίας εταιρείας πλαστικών, όπου οι σχεδιαστές, έχουν κατασκευάσει πλαστικά πάνελ, ανθεκτικά στην κρούση. Αυτά έχουν τοποθετηθεί σε ένα χειροποίητο πλαίσιο. Τα σχέδια για την παραγωγή ενός τέτοιου μοντέλου είχαν επικυρωθεί προ 20ετίας, αλλά η κατασκευή του συνεχώς έπαιρνε αναβολή λόγω έλλειψης χρημάτων. Το κλίμα φάνηκε να αλλάζει το 2016, όπου αποφασίστηκε η AvtoVAZ να αναλάβει το project, με την παραγωγή του Stalker να περιορίζεται στα 150 αυτοκίνητα το έτος.

Διαβάστε επίσης: Ρώσικο θηρίο πάει παντού (+video)

Το σχήμα του Stalker θυμίζει το Lada Niva αλλά και το Suzuki Samurai, με το μήκος του να αγγίζει τα 3.550 χλστ., το πλάτος τα 1.646 χλστ. και το ύψος τα 1.751 χλστ. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας βενζινοκινητήρας προδιαγραφών Euro 5, με χωρητικότητα 1.7 λίτρων ισχύος 83 ίππων (από το Niva) με την δύναμη να κατευθύνεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 5 σχέσεων.

Get it on Google Play Download on the App Store