H VW επεκτείνει την συνεργασία της με την Microsoft

Oι δυο κολοσσοί της βιομηχανίας ανακοίνωσαν πως επεκτείνουν τις κοινές τους δραστηριότητες, με απώτερο σκοπό την βελτίωση των συστημάτων πολυμέσων στα αυτοκίνητα της VW και την ανάπτυξη της αυτόνομης κίνησης.

Δείτε ακόμα: H VW επενδύει στην Τουρκία μέσω της Ford

Δεν είναι κρυφό πως η Microsoft καλοβλέπει την είσοδό της στον χώρο των αυτόνομων οχημάτων, ειδικά από την στιγμή που οι κυριότεροι αντίπαλοί της σε αυτόν της πληροφορικής (βλέπε Google και Apple) ήδη έχουν κάνει σοβαρά βήματα προόδου. Η VW, φυσικά, θέλει το ίδιο με παράλληλη ενίσχυση στον τομέα της διαδραστικότητας μεταξύ αυτοκινήτων, αλλά και την ανάπτυξη ακόμα πιο προηγμένων συστημάτων πολυμέσων.

Το σημαντικότερο μέρος της συμφωνίας προβλέπει την χρήση των διακομιστών και επεξεργαστών της Microsoft από τα αυτοκίνητα της VW, μέσω του cloud, με το πρώτο μοντέλο που θα απολαύσει τα ψηφιακά προνόμια να είναι το επερχόμενο Ι.D. Neo. Μελλοντικά όλη η γκάμα της ηλεκτρικής οικογένειας Ι.D. θα ενσωματώσει τα οφέλη της Microsoft, με το πρώτο αυτοκίνητο να μας έρχεται το 2020.

Διαβάστε επίσης: Αντίστροφη μέτρηση για το νέο σήμα της VW

H τεχνολογία ονομάζεται Automotive Cloud και θα επεκταθεί στην Κίνα (δεν είναι τυχαίο που οι Γερμανοί σύστησαν καινούργια μάρκα εκεί), αλλά και τις Η.Π.Α., προσφέροντας στους οδηγούς ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για τις συνθήκες κυκλοφορίας, τους δρόμους που έχουν περισσότερες θέσεις στάθμευσης, τον ακριβέστερο υπολογισμό χρόνο διαδρομής κλπ. Όλα τα δεδομένα θα συλλέγονται στις βάσεις της Microsoft, θα αναλύονται και θα διατίθενται στην VW προς εξέταση και μελέτη για την αναβάθμιση των υπηρεσιών και, φυσικά, την ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης.

Get it on Google Play Download on the App Store