Η Mercedes-AMG A 35 γίνεται το πιο γρήγορο αγροτικό!

Τα ψηφιακά επεξεργασμένα σχέδια χρησιμεύουν στο να παίρνουμε μια καλή ιδέα από ένα μελλοντικό μοντέλο ή να προκαλούν τη φαντασία μας σε καλπασμό, για κάποιο που πολύ δύσκολα θα δούμε στους δρόμους. Που και που, όμως, μπορεί να πυροδοτήσουν την εφευρετικότητα κάποιου μάστορα και να παρουσιαστούν παρανοϊκά κράματα, όπως το Honda Civic Type R με καρότσα. Από εκεί εμπνεύστηκε ο γνωστός X-Tomi Design και «φιλοτέχνησε» την αγροτική εκδοχή της Mercedes-AMG A 35

Δείτε ακόμα: Αυτή η Mercedes X-Class είναι η «Maybach των αγροτικών»

H πρώτη σπορ A-Class 4ης γενιάς αποτελεί ταυτόχρονα την πιο προσιτή AMG που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα-χωρίς αυτό να σημαίνει πως στερείται επιδόσεων. Τουναντίον, το νέο 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο μηχανικό σύνολο αποδίδει 306 ίππους στις 5.800 σ.α.λ. και 400 Nm ροπής μεταξύ 3.000 – 4.000 σ.α.λ. Σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο DCT 7G και την τετρακίνηση 4MATIC, τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 4,7 δλ. ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Όταν λοιπόν πάρουμε αυτά τα νούμερα επιδόσεων και τα συνδυάσουμε με μια καρότσα, έχουμε το ταχύτερο αγροτικό του σήμερα.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Mercedes-Benz A 180 d 7G-DCT

Βέβαια κάτι τέτοιο δεν περνά παρά ως ευχάριστη σκέψη στα μυαλά των μηχανικών της Mercedes, όμως κάποιος ανεξάρτητος «χειροπράκτης» (με τον ανάλογο προϋπολογισμό, πάντα) θα μπορούσε να υλοποιήσει το -αν μη τι άλλο- εντυπωσιακό και πρωτότυπο σκεπτικό του X-Tomi. To πλησιέστερο που θα δούμε στην πραγματικότητα, πάντως, είναι η Mercedes-AMG GLA 35 (όταν παρουσιαστεί) η οποία θα δώσει την δυνατότητα στους 306 ίππους να «καλπάσουν» και στο πατημένο χώμα.

Get it on Google Play Download on the App Store