Ιρανοί έφτιαξαν από το μηδέν Lamborghini Murcielago (+video)

Ίσως θυμάστε πριν λίγο καιρό ένα θέμα που είχατε διαβάσει, για έναν Αμερικανό που έφτιαξε μόνος του μια Lamborghini Countach στο γκαράζ του. Απ’ ό,τι φαίνεται δεν είναι ο μόνος που υλοποιεί με ίδια μέσα τα όνειρά του, καθώς μια ομάδα μηχανικών από το Ιράν αποφάσισαν να κατασκευάσουν από την αρχή την κορυφαία έκδοση της Lamborghini Murcielago: την Super Veloce.

Δείτε ακόμα: Lamborghini-«δαίμονας» πιάνει 413 χλμ./ώρα σε 800 μέτρα! (+video)

O λόγος είναι απλούστατος: γιατί ήθελαν να αποδείξουν ότι μπορούν! Ο Masoud Moradi δήλωσε πως ολόκληρο το project σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε εκ του μηδενός, βασιζόμενο στα σχέδια της Lamborghini για το κορυφαίο της μοντέλο στα μέσα του 00. Το σασί και το αμάξωμα φέρονται πως είναι ακριβή αντίγραφα του αυθεντικού, ενώ και ο V12 των 6.5 λίτρων δηλώνεται στα στάνταρ του εργοστασιακού. Βέβαια όπου ακούει κανείς πολλά «φέρεται» και «δηλώνεται», αρχίζει να έχει τις επιφυλάξεις τους.

Οι Ιρανοί υποστηρίζουν πως «έλυσαν» μια αυθεντική Murcielago SV, ώστε να αποκρυπτογραφήσουν τα μηχανολογικά μυστήρια του ιταλικού supercar και να εφαρμόσουν κάποια από αυτά στην ιρανική αυτοκινητοβιομηχανία. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει χειροπιαστό στοιχείο που να αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Video με τον κινητήρα να λειτουργεί δεν υφίσταται, ούτε καν με το αυτοκίνητο να κινείται. Το εσωτερικό παρουσιάζεται στα μέτρα του αυθεντικού από πλευράς σχεδίασης, με την εξαίρεση του τιμονιού, ενώ και το γενικότερο παρουσιαστικό θυμίζει Murcielago SV. Η οποία αυθεντική έκανε εκτενή χρήση ανθρακονημάτων στο τούνελ της μετάδοσης, τα καθίσματα και το αεροδυναμικό πακέτο (εμπρός splitter, πλαϊνές «ποδιές», πίσω αεροτομή και διαχύτη), προκειμένου να εξοικονομήσει 100 κιλά σε σχέση με τον απλό «Ταύρο».

Διαβάστε επίσης: Nέο ρεκόρ στο Nurburgring από την Lambo Aventador SVJ (+video)

Επίσης ο ατμοσφαιρικός V12 των 6.5 λίτρων απέδιδε 670 ίππους στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 6ταχυτου ημιαυτόματου κιβωτίου, χαρίζοντας επιδόσεις της τάξης των 3,2 δλ. για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα και 350 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας. Ο Moradi δηλώνει πως «τα περισσότερα από αυτά, τα έχουμε πετύχει». Μένει η επαλήθευση.

Get it on Google Play Download on the App Store