Νέο μοτέρ βενζίνης για το νέο Dacia Duster

Το νέο Dacia Duster πριν λίγο καιρό παρουσιάστηκε και επισήμως και όπως είναι λογικό όλοι στην ρουμάνικη μάρκα αισιοδοξούν πως θα τους βοηθήσει να καταρρίψουν νέα ρεκόρ. Στην δεύτερη γενιά του πλέον το ρουμάνικο μοντέλο δεν κρύβει εκπλήξεις κάτω από το καπό του καθώς συνεχίζει να εφοδιάζεται με μία σειρά κινητήρων του ομίλου Renault. Στους βενζινοκινητήρες υπάρχουν οι επιλογές 1.6 λτ. SCe 115 ίππων και 1.2 λτ. TCe 125 ίππων (εκδόσεις 2WD και 4WD).

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε στην Ελλάδα το νέο Dacia Duster

Αυτό όμως θα αλλάξει σύντομα και συγκεκριμένα μέσα στο 2019, καθώς όπως μαθαίνουμε η νέα γενιά του Duster θα αποκτήσει και το νέο μοτέρ βενζίνης 1.3 λτ. TCe το οποίο παρουσιάστηκε προσφάτως από την Renault και στην περίπτωση του Duster θα αποδίδει 115 ίππους και θα αντικαταστήσει τον παλιό κινητήρα 1.6 λτ. ίδιας απόδοσης.

Το συγκεκριμένο μοτέρ, το οποίο προσφάτως τοποθετήθηκε και στο Renault Captur στην έκδοση με τους 130 ίππους είναι ότι πιο καινούργιο έχει να επιδείξει η Renault στον τομέα των βενζινοκινητήρων και σιγά σιγά θα βρει την θέση του και σε άλλα μοντέλα όχι μόνο της ίδιας αλλά και της Nissan.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Kia Stonic 1.6 Diesel 110 PS (+video)

Προς το παρόν δεν μιλάμε για επιβεβαιωμένη είδηση, αλλά σίγουρα αργά ή γρήγορα θα γίνει αυτή η κίνηση από την γαλλική μάρκα, ενώ δεν αποκλείεται να το δούμε και στην έκδοση με τους 140 ίππους κάτω από το καπό του Duster.

Get it on Google Play Download on the App Store