Πωλείται αγροτική Mercedes E-Class για «μερακλήδες»

Δεν είναι λίγος ο κόσμος που θεωρεί πως η Mercedes X-Class δεν είναι όσο…Mercedes θα έπρεπε. Η μηχανολογική συγγένεια με το Nissan Navara έχει δημιουργήσει αρκετούς επικριτές, οι οποίοι υποστηρίζουν πως δεν πρόκειται καν για αυθεντικό προϊόν της Στουτγκάρδης. Όλοι αυτοί, λοιπόν, μπορούν να αποκτήσουν μια αυθεντικότατη E320 του 2000 σε αγροτική εκδοχή!

Δείτε ακόμα: Παρανοϊκό κράμα Mercedes S-Class με φορτηγό! (+video)

Το αυτοκίνητο, κόντρα σε πολλά από τα αντίστοιχα παραδείγματα που έχουμε κατά καιρούς δει, δεν έγινε pickup σε κάποιο συνεργείο της Αμερικής, αλλά αποτελεί δουλειά της Binz – μιας γερμανικής εταιρίας που δραστηριοποιείται στην μεταποίηση μοντέλων της Mercedes (ασθενοφόρα, νεκροφόρες κλπ). Ένας αντιπρόσωπος του «Αστεριού» στην Ατλάντα έδωσε την παραγγελία, με αποτέλεσμα μια πρώην Ε320 Estate να αποκτήσει καρότσα πριν καν φύγει από την Γερμανία.

Το αυτοκίνητο είναι μακρύτερο κατά 74 ολόκληρα εκατοστά, με την πίσω πόρτα και το παρμπρίζ του station wagon να αναλαμβάνουν την κάλυψη του κενού μεταξύ πίσω καθισμάτων και καρότσας. Από εκεί και μέχρι την πόρτα της τελευταίας, αναλαμβάνουν ατσάλινες ράγες, φύλλα αλουμινίου και επίστρωση από το ίδιο υλικό στην επιφάνεια για τον σχηματισμό του χώρου φόρτωσης.

Διαβάστε επίσης: Ρώσος μετατρέπει την Mercedes X-Class σε τανκ!

Κατά τα άλλα, πρόκειται για μια κλασική Ε320 της εποχής. Ο V6 των 3.2 λίτρων αποδίδει 221 ίππους, οι οποίοι φτάνουν στους πίσω τροχούς μέσω ενός 5τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Είναι full extra έκδοση, με δερμάτινα καθίσματα εντός και 18αρες ζάντες αλουμινίου της AMG εκτός, έχει κάνει μόλις 33.796 χιλιόμετρα και η αρχική τιμή πώλησης ορίζεται μόλις στις 9.000 δολάρια –  ενδεικτικά να αναφέρουμε πως μόνο η μετατροπή είχε κοστίσει κοντά στις 50.000.

 

Get it on Google Play Download on the App Store