Απίστευτο Lada με 700 ίππους! (+video)

Τα Lada έχουν το δικό τους, φανατικό κοινό. Και δεν μιλάμε μόνο για το Niva. Οι παλιές, σοβιετικές «κούρσες» διατηρούν ευρύτατο fan base, το οποίο μάλιστα δεν διστάζει να τις χρησιμοποιεί σε καταστάσεις που μόνο ρωσικό οικογενειακό 40ετίας+ δεν παραπέμπουν.

Δείτε ακόμα: Ιδανικό Lada Niva για εκτός δρόμου διακοπές

Έχουμε δει διάφορα 2101 και 2105 να συμμετέχουν σε αγώνες ράλλυ, dragster και drift, όμως σαν αυτό που πρόκειται να παρακολουθήσουμε τολμούμε να πούμε πως δεν υπάρχει αντίστοιχο. Ο εμφανής λόγος, αφορά τη θεόρατη τουρμπίνα. Από αυτό και μόνο, καταλαβαίνει κανείς πως ο εν λόγω «Ρώσος» έχει πολλά να πει. Και όντως, όταν ακούς τι γίνεται στο δυναμόμετρο, αντιλαμβάνεσαι τι εστί «Ψυχρός Πόλεμος».

Η σύνδεση με τους Αμερικανούς δεν γίνεται τυχαία, καθώς καρδιά του ρωσικού κτήνους είναι το μοτέρ του Nash Metropolitan. Ένα ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο σύνολο 1.5 λίτρων από το 1957, που απέδιδε 53 ίππους. Αυτά εργοστασιακά. Μετά τη ρωσική «μετάλλαξη», ο κινητήρας έχει φτάσει στα 704 άλογα και η ροπή στα 537 Nm. Το κιβώτιο, όπως είναι λογικό, δεν διατηρεί την 3τάχυτη εργοστασιακή διάταξη, αλλά έχει αντικατασταθεί από ένα μεταγενέστερο 5τάχυτο καταγωγής Lada.

Διαβάστε επίσης: Lada πισωκίνητο με χειροποίητη τετρακίνηση!

Αν νομίζετε πως το θέαμα αρχίζει και τελειώνει στα ράουλα του δυναμόμετρου, περιμένετε να δείτε στη συνέχεια του video, όπου το απίστευτο Lada ανοίγει ρολαριστές με Nissan GT-R…

https://www.facebook.com/turbokingtv/videos/725578121304965/

Get it on Google Play Download on the App Store