Ατρόμητος βγάζει εκτός δρόμου το Tesla Model X (+video)

Κατά γενική ομολογία, τα SUVs είναι πιο ικανά από όσο νομίζει η ευρύτερη πλειοψηφία του κόσμου. Ειδικά τα πολυτελή, που διαθέτουν πλειάδα ηλεκτρονικών συστημάτων και τεχνολογικών εφαρμογών, μπορούν να πάνε πιο μακριά από όσο πιστεύει -και το κυριότερο, τολμάει- κανείς. Το δεύτερο σκέλος -η τόλμη, δηλαδή- είναι και αυτή που αποθαρρύνει τους οδηγούς, καθώς πολύ απλά λυπούνται να ρίξουν στις λάσπες και τα βράχια τα πανάκριβα αυτοκίνητα.

Δείτε ακόμα: Κόντρες στα χιόνια μεταξύ πολυτελών SUV (+video)

Όταν το αποφασίζουν, όμως, τα αποτελέσματα είναι παραπάνω από εντυπωσιακά. Ακόμα και το Tesla Model X, το οποίο δεν διαθέτει ενεργητικές αναρτήσεις, μπλοκέ διαφορικά και λοιπά off road βοηθήματα. Αυτό που διαθέτει σε επάρκεια είναι η ροπή, η οποία -ακόμα και στο συγκεκριμένο, που είναι το P90D– φτάνει τα 930 Nm από το μηδέν! Βέβαια, το αίμα νερό δεν γίνεται. Και χωρίς την μηχανική υποστήριξη της βέλτιστης κατανομής ροπής, τα μπλοκαριζόμενα διαφορικά, την παρουσία κατάλληλων ελαστικών, αλλά και την εν γένει φύση του μοντέλου (χαρακτηριστική η αναλογικά μικρή απόσταση από το έδαφος), το Model X αναπόφευκτα κολλάει.

Διαβάστε επίσης: Πόσο καλά ξέρεις να κινείσαι εκτός δρόμου;

Σε 4 διαφορετικές περιπτώσεις, το αυτοκίνητο χρειάστηκε βοήθεια για να περάσει. Οι φάσεις έχουν «κοπεί» στο μοντάζ, όμως είναι εμφανές ότι το ηλεκτρικό SUV αποκλείεται να τα κατάφερε με ίδια μέσα. Ακόμα κι έτσι, αξίζουν συγχαρητήρια στον οδηγό του. Για το γεγονός ότι δεν το λυπήθηκε και αποφάσισε να αξιοποιήσει το «U» (εκ του utility) στην περιγραφή του αυτοκινήτου (SUV).

Get it on Google Play Download on the App Store