Honda Civic Type R στα χέρια του Drift King! (+video)

Η τελευταία γενιά του Honda Civic Type R συγκαταλέγεται στη σύγχρονη «Αγία Τριάδα» της ιαπωνικής αυτοκινητοκουλτούρας, μαζί με το Nissan GT-R και την Toyota Supra. Ένα επίτευγμα που λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις, όταν αναλογιστούμε πως πέρα από τις προδιαγραφές των άλλων δύο, το «Τάπερ» στέκεται στα ίσα απέναντι στο NSX, ξεπερνώντας το σε απήχηση και δημοτικότητα.

Δείτε ακόμα: Αναγέννηση του πρώτου Honda Civic Type R (+video)

Απολύτως αναμενόμενο και λογικό, να λατρεύεται ακόμα και από «θεότητες». Τον Keichi Tsuchiya μπορεί να μην τον έχετε ακουστά με το βαφτιστικό του. Κατά πάσα πιθανότητα, τον ξέρετε ως «Drift King»! Ο άνθρωπος που ήταν τόσο γρήγορος στην πίστα, ώστε πλαγιολίσθαινε για να μη βαριέται και δημιούργησε μια ολόκληρη παγκόσμια τάση. Ο Tsuchiya, λοιπόν, μπορεί να έγινε γνωστός για τις πάντες, όμως καριέρα έκανε ως οδηγός αγώνων. Και, φυσικά, ως παρουσιαστής της τηλεοπτικής σειράς Best Motoring.

Από αυτή -και τα χέρια του- έχουν περάσει χιλιάδες αυτοκίνητα επιδόσεων. Το Civic Type R FK8 εξυπακούεται ότι είναι από τους βασικούς πρωταγωνιστές, ιδιαίτερα σε βελτιωμένη μορφή. Στην προκειμένη, προερχόμενο από την J’s Racing και με απόδοση αναβαθμισμένη στα 375 άλογα. Ο 2λιτρος VTEC Turbo διαθέτει νέο σύστημα εξαγωγής και εγκέφαλο, με τις βελτιώσεις να επεκτείνονται στο στήσιμο. Η ανάρτηση είναι πλήρως ρυθμιζόμενη και τα ελαστικά Bridgestone Potenza RE050, ενώ έχει τοποθετηθεί μια ανθρακονημάτινη αεροτομή αγωνιστικών προδιαγραφών στη θέση της εργοστασιακής.

Διαβάστε επίσης: Honda Civic Type R EP3 «γαζώνει» στην autobahn (+video)

Αρκετά με τα λόγια, όμως. Ένα «όπλο» κι ένας ζωντανός μύθος στο τιμόνι, περιμένουν

Get it on Google Play Download on the App Store