Η Mercedes-AMG A35 «δέρνει» την BMW M135i (+video)

Ένας από τους λόγους που άλλαξε η φιλοσοφία της Σειράς 1 -με κυριότερο, φυσικά, τις εκπομπές ρύπων- ήταν η μετάλλαξη σε τετρακίνητο hot hatch της M135i. Μια επιλογή που στον «εμφύλιο» με την πισωκίνητη πρόγονο δεν φαίνεται να βγαίνει. Όμως στόχος είναι άλλος. Προς Στουτγκάρδη μεριά.

Δείτε ακόμα: Η Mercedes-AMG A45 S «ξυρίζει» τα BMW M2 και Audi RS3 (+video)

Η Mercedes άλλαξε τα δεδομένα στην κατηγορία με την πρώτη A45 και εκτίναξε τον πήχη με την σημερινή, που ξεπερνά τα 420 άλογα στην έκδοση S και θέτει τα στάνταρ στους τετρακύλινδρους κινητήρες. Με την άνοδο της A45 δημιουργήθηκε χώρος για μια λιγότερο σκληροπυρηνική έκδοση, την A35. Η οποία βέβαια μόνο αργή δεν είναι, χάρις στα 306 άλογα και τα 400 Nm ροπής από τον 2λιτρο τούρμπο κινητήρα, που συνδυάζονται με 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και σύστημα τετρακίνησης 4MATIC+. Αποτέλεσμα; Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 4,7 δλ. και τελική ηλεκτρονικά περιοριζόμενη στα 250 χλμ./ώρα.

Η νέα M135i ακολουθεί την ίδια τεχνοτροπία: 2λιτρος τετρακύλινδρος τούρμπο και σύστημα τετρακίνησης, με την διαφορά ότι εδώ έχουμε 8άρι κλασικό αυτόματο να διαχειρίζεται την ισχύ. Η οποία φτάνει στους 310 ίππους και τα 448 Nm ροπής. Ο χρόνος για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα τοποθετείται στα 4,6 δλ., οπότε θεωρητικά η BMW έχει το πάνω χέρι. Όπως έχουμε δει πολλάκις, όμως, θεωρία με πράξη απέχουν κάτι λίγα…

Διαβάστε επίσης: S3-Golf R-A35 και M135i «σφάζονται» (+video)

Όταν το πεντάλ του φρένου απελευθερωθεί, τα δυο γερμανικά hot hatches τινάζονται μπροστά σχεδόν ταυτόχρονα. Στα πρώτα μέτρα η Βαυαρία παίρνει βραχεία κεφαλή και φαίνεται πως θα ανοίξει…μπύρες, όμως η συνέχεια αφήνει την BMW θεατή. Η A35 «ράβει» μόλις μπει 2α και περνάει με χαρακτηριστική άνεση μπροστά. Η τελική διαφορά του 1 δεκάτου μπορεί να φαντάζει μικρή, όμως ο τρόπος που μαζεύει η Mercedes την M135i είναι ενδεικτική.

Get it on Google Play Download on the App Store