Ο επικός ήχος ενός 3ρότορου Mazda RX-8 (+video)

Το Mazda RX-8 έγινε γιγάντια επιτυχία χάρις σε δυο πράγματα: την εμφάνισή του και την ασυναγώνιστη σχέση τιμής/ισχύος. Δεν ήταν μικρό πράγμα να αγοράζεις 231 ίππους από 1.300 κυβικά για λιγότερο από 30.000 ευρώ. Βέβαια το 2003 που παρουσιάστηκε αφενός υπήρχαν λεφτά, αφετέρου η βενζίνη κόστιζε περί τα 0,8 ευρώ/λίτρο. Μείζονα ρόλο σε αυτό έπαιξε ο επαναστατικός Renesis, ο οποίος απέδιδε σχεδόν όσο και ο Wankel του RX-7 χωρίς τη χρήση υπερτροφοδότησης.

Δείτε ακόμα: Πόσα χιλιόμετρα βγάζει το Mazda RX-8 με 1 γέμισμα;

Συνήθεις «πληγές» του περιστροφικού μοτέρ, η ακόρεστη δίψα για βενζίνη (και λάδι) και η απώλεια συμπίεσης. Τίποτα από αυτά, ωστόσο, δεν ταλαιπωρεί το συγκεκριμένο, «κολασμένο» Mazda. Το μαύρο «ΡοΧι» που θα δούμε να πλασάρεται από στροφή σε στροφή και να ουρλιάζει μεθυστικά, είναι προετοιμασμένο για αναβάσεις και αγώνες ράλλυ σπριντ σε πανευρωπαϊκά events.

Διαβάστε επίσης: Έλληνες κυνηγιούνται με Honda S2000 και Mazda RX-7 (+video)

Αποδίδει 370 ίππους στις 10.000 σ.α.λ. από έναν τριρότορο, 2λιτρο Wankel, οι οποίοι καταλήγουν στους πίσω τροχούς μέσω 6τάχυτου σειριακού κιβωτίου και μπλοκέ διαφορικού. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το απαραίτητο roll cage από το ξεγυμνωμένο εσωτερικό, ούτε τα χωμάτινα ελαστικά για τις αντίστοιχες ειδικές διαδρομές.

Δείτε ακόμα: Mazda RX-8 «ξυρίζει» BMW 328i (+video)

Τα πολλά λόγια, ωστόσο, είναι φτώχεια. Απολαύστε!

Get it on Google Play Download on the App Store