Σκοτωμός μεταξύ Civic Type R και Megane R.S. (+video)

Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει πιο έντονη διαμάχη στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας από αυτή μεταξύ Honda Civic Type R και Renault Megane R.S.

H κατάρριψη του ρεκόρ στο Nurburgring από το Trophy-R, αλλά και αυτό στο Spa-Franchorchamps, έχει μετατρέψει το κορυφαίο Megane σε Νο1 εχθρό του «Τάπερ». Οι Ιάπωνες, βέβαια, διατηρούν ένα πολύ ισχυρό επιχείρημα με το μέρος τους. Το κορυφαίο Civic, όσο ακραίο κι αν είναι εμφανισιακά, πρόκειται για κανονικό αυτοκίνητο παραγωγής. Το Trophy-R έχει roll cage αντί για πίσω καθίσματα, αλλά ζάντες με φρένα κατασκευασμένα από ανθρακονήματα! Οπότε ο κανονικός αντίπαλος του Honda, σύμφωνα με τους ίδιους (και την κοινή λογική) είναι το Megane R.S. με τα 280 άλογα, ή το απλό Trophy των 300 ίππων.

Δείτε ακόμα: Πόσο πωλείται το Renault Megane R.S. στην Ελλάδα;

Κάπως έτσι σκέφτηκαν και οι ιθύνοντες νόες του Fifth Gear, θέτοντας ενώπιος ενωπίω τα δυο hot hatches. Το video είναι του 2018, όμως ξανακυκλοφόρησε πρόσφατα ελέω των επιτευγμάτων του Trophy-R και της αναζωπύρωσης στη διαμάχη με το Type R. Ο Tiff Needell δεν βρίσκεται πια στις επάλξεις της εκπομπής, κάτι που ουδόλως μας απασχολεί. Πριν περάσουμε στην απόλαυση ήχου και εικόνας, να θυμίσουμε πως το Civic αποδίδει 320 ίππους στις 6.500 σ.α.λ. και 400 Nm στις 2.500-4.500 σ.α.λ. από τον 2.0 VTEC Turbo, επιταχύνοντας στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 5,7 δλ. και φτάνοντας στα 270 χλμ./ώρα τελικής.

Διαβάστε επίσης: Το Ford Focus ST τα βάζει με το Honda Civic Type R (+video)

Το Megane αποδίδει 280 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 390 Nm στις 2.400-4.800 σ.α.λ. από τον 1.8 τούρμπο, απαιτώντας πανομοιότυπο χρόνο για να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα (5,8 δλ.) και σταματώντας στα 250 χλμ./ώρα τελικής. Ποιο λέτε κερδίζει;

Get it on Google Play Download on the App Store