Τετρακίνητα «όπλα» στα χιόνια (+video)

Μπορεί στην Ελλάδα -στα κεντρικά και νότια, βασικά- να πέφτει νιφάδα και να παραλύουν τα πάντα, όμως σε μαθημένες στα λευκά χώρες το χιόνι είναι η ιδανική παιδική χαρά. Ειδικά όταν υπάρχουν τα αντίστοιχα αυτοκίνητα.

Mitsubishi Lancer Evo, Subaru Impreza STI, Audi RS 6, Ford Focus RS, Toyota Celica GT-Four και λοιπά τετρακίνητα «εργαλεία», αισθάνονται σαν στο σπίτι τους πάνω σε χιονισμένες επιφάνειες. Φυσικά, προϋποθέτουν την χρήση των κατάλληλων ελαστικών, καθώς όπως θα δούμε στο απολαυστικό video, όσα αυτοκίνητα δεν διαθέτουν χιονολάστιχα δεν «ακούνε» ιδιαίτερα στις προσταγές του οδηγού.

Πέρα από τους τετρακίνητους, δεν λείπουν κάποιοι «κιμπάρηδες» εκπρόσωποι της πισωκίνητης σχολής, που θέλουν να αποδείξουν πως οι δύσκολες συνθήκες δεν αποτελούν προνόμιο των συστημάτων AWD και 4WD. Ειδικά ο οδηγός της M3 E46 αποδεικνύεται «μάστορας», χορεύοντας με χάρη από στροφή σε στροφή. Ο θαρραλέος ιδιοκτήτης μιας σπάνιας E60 M5 Touring στην αρχή ζορίζεται, κάτι απολύτως αναμενόμενο δεδομένων των 507 ίππων που πρέπει να κοντρολάρει από τον πίσω άξονα.

Παρόλα τα ηλεκτρονικά συστήματα και το προηγμένο σύστημα quattro, αυτός που τα βρίσκει πιο σκούρα όλων είναι ο οδηγός του Audi RS 6. Βέβαια έχει να κουμαντάρει 560 -ή 605, αν πρόκειται για το πακέτο Performance- άλογα και 700 Nm ροπής.

Get it on Google Play Download on the App Store