Υποστροφική η νέα BMW Σειρά 1 στον τάρανδο (+video)

Οι περισσότεροι φίλοι της BMW -και όχι μόνο- υποδέχτηκαν με στραβό μάτι την αλλαγή διάταξης στη νέα Σειρά 1, από πίσω κίνηση σε εμπρός. Από ό,τι φαίνεται, ίδια άποψη έχει και το τεστ αποφυγής ταράνδου.

Δείτε ακόμα: «Ξυράφι» η νέα BMW Σειρά 3 στο τεστ αποφυγής ταράνδου (+video)

Η 3η γενιά του βαυαρικού μικρομεσαίου υποβλήθηκε στην δοκιμασία της απότομης αλλαγής λωρίδας, στην έκδοση 118i με τον τρικύλινδρο 1.500άρη τούρμπο των 136 ίππων και 18άρες ζάντες, σε ελαστικά 225/40. Στα καθιερωμένα 77 χλμ./ώρα του km77.com, η μικρή BMW φανέρωσε τις υποστροφικές διαθέσεις της με την πρώτη τιμονιά, οδηγώντας τον εξωτερικό τροχό στον πρώτο κώνο του δεύτερου διαδρόμου. Στην αλλαγή από δεύτερο σε τρίτο, συνέβη ακριβώς το ίδιο. Τελικώς, η 118i σημείωσε την καλύτερη επίδοση στα 73 χλμ./ώρα και εκεί λόγω έγκαιρης επέμβασης του ESP, που «έπιασε» την κίνηση του εμπρός μέρους στη μεταφορά βάρους εντός του δευτέρου διαδρόμου.

Διαβάστε επίσης: Η παλιά BMW Σειρά 1 «ρίχνει καρότσες» στην καινούργια (+video)

Ενδεικτικά να αναφέρουμε, πως η πισωκίνητη 116d προ διετίας, με τον βαρύτερο ντίζελ τρικύλινδρο 1.500άρη στο εμπρός μέρος (αλλά σε διαμήκη διάταξη) πέρασε «αέρας» το τεστ με 77 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store