Μυστήρια η BMW M2 Competition στον «τάρανδο» (+video)

Η κορυφαία M2 είναι ένα από τα πιο καλοστημένα αυτοκίνητα της BMW, λογίζεται ως το καλύτερο μοντέλο M τουλάχιστον της τελευταίας δεκαετίας και παρουσιάζει τέτοια ικανότητα εντός πίστας, που κερδίζει με χαρακτηριστική ευκολία την αναμέτρηση με το Honda Civic Type R. Η δοκιμασία της απότομης αλλαγής λωρίδας, όμως, είναι εντελώς διαφορετικό και εξειδικευμένο κομμάτι.

Σε αυτή, το βαυαρικό sportscoupe των 410 ίππων παρουσίασε αινιγματικές αντιδράσεις. Η πρώτη προσπάθεια έγινε με 79 χλμ./ώρα και φάνηκε πως η συνέχεια θα είναι ανάλογη με της προσφάτως δοκιμασμένης 320d. Εκεί ο οδηγός ξαφνιάστηκε από την ακαριαία απόκριση του εμπρός μέρους και χτύπησε τους κώνους στον πρώτο διάδρομο. Το ίδιο συνέβη κι εδώ, αναγκάζοντας εαυτόν να ισιώσει εν μέσω αλλαγής λωρίδας, διαταράσσοντας την ισορροπία του πλαισίου. Η M2 Competition, σε αυτό το σημείο, δείχνει ικανή να φτάσει με άνεση τα 82-83 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμα: BMW M2 Competition Heritage Edition: Φόρος τιμής στην 2002 Turbo

Ενώ, όμως, οι κλίσεις είναι ελάχιστες και το αυτοκίνητο άμεσο, στα 78 χλμ./ώρα ενεργοποιείται τόσο έντονα το ESP (ή DSC, όπως ονομάζει η BMW το σύστημα ελέγχου της ευστάθειας) ώστε μπλοκάρει ο εμπρός αριστερά τροχός, στην αλλαγή από 2ο σε 3ο διάδρομο. Το ίδιο συμβαίνει και στην δεύτερη προσπάθεια στα 79 χλμ./ώρα, ενώ στα 83 το πίσω μέρος αυτονομείται στην δεύτερη τιμονιά, που σηματοδοτεί την επαναφορά στην λωρίδα.

Διαβάστε επίσης: Νέα BMW M8 με έως 625 ίππους και πρωτοποριακά ηλεκτρονικά (+videos)

Ενδεικτικά, αναφέρουμε πως η νέα 320d έφτασε μέχρι τα 85 χλμ./ώρα (μια από τις υψηλότερες που έχει σημειώσει το km77.com) ενώ το κοντέρ της επίσης νέας X5 xDrive30d έδειξε 80 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store