Opel Insignia Grand Sport 4×4

Το νέο Opel Insignia Grand Sport, το οποίο είδαμε λίγες εβδομάδες πριν (διαβάστε εδώ τα πάντα για το νέο Opel Insignia), απέκτησε και έκδοση 4×4 η οποία το καθιστά ακόμη πιο ικανό σε οδική συμπεριφορά αλλά και ιδανικό για ολισθηρά τερέν.


Λίγη από τη δόξα του VW Passat 4Motion φαίνεται πως ζήλεψε η Opel και αποφάσισε να παρουσιάσει την τετρακίνητη έκδοση του Insignia Grand Sport.  Το σύστημα τετρακίνησης Twinster AWD, με το οποίο εξοπλίζεται το Insignia, χαρακτηρίζεται από την απουσία κεντρικού διαφορικού.

Τη δουλειά του κάνουν δύο υδραυλικά ελεγχόμενοι συμπλέκτες, που φροντίζουν για την κατανομή της ροπής του κινητήρα ανάμεσα στους εμπρός και πίσω τροχούς, καθώς και σε κάθε τροχό του πίσω άξονα ξεχωριστά, αναλόγως συνθηκών οδήγησης και απαιτήσεων.

Δείτε επίσης: 7 νέα μοντέλα ετοιμάζει η Opel για το 2017

Στον πίσω άξονα του αυτοκινήτου υπάρχει το σύστημα torque vectoring το οποίο έχει την ιδιότητα να στέλνει στον εξωτερικό πίσω τροχό (όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε καμπή) περισσότερη ροπή.

Το σύστημα αυτό, σύμφωνα με τους μηχανικούς της Opel αποφασίζει πάντοτε την καταλληλότερη διανομή ροπής σε εμπρός και πίσω άξονα, υπολογίζοντας το είδος του τερέν στο οποίο κινείται το αυτοκίνητο, το βύθισμα του πεντάλ του γκαζιού και τη γωνία του τιμονιού.

Φυσικά, μέσα από τα προκαθορισμένα οδικά προγράμματα Tour και Sport του συστήματος ο οδηγός μπορεί να μεταβάλει τη συμπεριφορά του συστήματος τετρακίνησης και όχι μόνο, κατά το δοκούν.

Get it on Google Play Download on the App Store