Οδηγούμε στην Πορτογαλία το νέο Ford EcoSport

Η νέα γενιά του Ford EcoSport είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις πωλήσεις της και στην Ελλάδα και βρισκόμαστε στην βροχερή Λισσαβόνα της Πορτογαλίας προκειμένου να γνωρίσουμε από κοντά και να οδηγήσουμε το νέο μοντέλο της Ford στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής δημοσιογραφικής παρουσίασης.

Το νέο Ford EcoSport που πλέον θα κατασκευάζεται στην Ρουμανία και πιο συγκεκριμένα στην Κραϊόβα αποκτά το νέο και πιο δυναμικό εμπρόσθιο τμήμα των SUV της Ford, με έντονη παρουσία της γρίλιας της μάσκας και μεγάλα διπλά φώτα. Στο πίσω μέρος διαφοροποιείται ελαφρώς η σχεδίαση των φώτων και της πόρτας, ενώ ο προφυλακτήρας βάφεται στο χρώμα του αμαξώματος.

Διαβάστε ακόμα: Made in Europe το νέο Ford EcoSport

Για πρώτη φορά το μοντέλο θα έχει και έκδοση ST-Line η οποία μεταξύ άλλων φέρει ζάντες 17, τροποποιημένους προφυλακτήρες, πλαϊνές ποδιές, μαύρες ράγες οροφής και κρύσταλλα φώτων, πίσω αεροτομή, καθώς και επίσης μαύρη οροφή και καπάκια καθρεπτών.

Η καμπίνα του EcoSport αποκτά συγγένειες με το νέου Fiesta, όπως τη νέα οθόνη αφής έως και 8 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων Ford SYNC3 πάνω στην κονσόλα. Αναβαθμισμένος και ο εξοπλισμός μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και αερόσακο γονάτων οδηγού και αναβαθμισμένο ηχοσύστημα B&O Play.

Δείτε ακόμα: Τα νέα μικρά SUV της ελληνικής αγοράς

Στο τεχνικό κομμάτι το Ford EcoSport αποκτά έναν καινούργιο 1.500άρη EcoBlue diesel με 125 άλογα και 300 Nm ροπής ο οποίος συνδυάζεται με τετρακίνηση. Σύμφωνα με την Ford το μοτέρ έχει μέση κατανάλωση 4,5 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 119 γρ./χλμ. Η γκάμα περιλαμβάνει ακόμα τους 1.0 EcoBoost βενζινοκινητήρες 125 και 140 ίππων, ενώ από τα μέσα του 2018 θα προστεθεί και νέα έκδοση με 100 ίππους.

Σε αυτά τα πρώτα χιλιόμετρα που προλάβαμε να καλύψουμε φαίνεται ότι το μοντέλο είναι σημαντικά αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς. Παραμένει άνετο και απολαυστικό πίσω από το τιμόνι του ενώ στην τετρακίνητη έκδοση με τον 1.5 κινητήρα πετρελαίου τα επίπεδα πρόσφυσης και ασφάλειας δείχνουν πολύ υψηλά. 

Μείνετε συντονισμένοι στο www.autogreeknews.gr καθώς θα ακολουθήσει η αναλυτική περιγραφή.


Get it on Google Play Download on the App Store