Αλλαγή εμπρός λαμπτήρων αυτοκινήτου

Ένας καμένος λαμπτήρας των φωτιστικών σωμάτων του αυτοκινήτου πρέπει να αντικαθίσταται άμεσα για λόγους ασφαλείας. Η διαδικασία της αλλαγής είναι εύκολη και δεν χρειάζεται ειδικές γνώσεις. Οι απλοί λαμπτήρες αλογόνου που τοποθετούνται στα εμπρός φανάρια στοιχίζουν από 3 ευρώ και μπορείτε να τους προμηθευτείτε από πρατήρια υγρών καυσίμων ή από καταστήματα με αξεσουάρ αυτοκινήτων.   

Ας δούμε πως μπορούμε με 3 κινήσεις να αντικαταστήσουμε τον καμένο λαμπτήρα από τα εμπρός φανάρια:

1. Αρχικά εντοπίζουμε το πίσω μέρος του φωτιστικού σώματος. Αυτό διαθέτει ένα πλαστικό ή λαστιχένιο κάλυμμα, το οποίο αφαιρούμε προσεκτικά.

2. Οι λαμπτήρες συνήθως στηρίζονται στο φανάρι με ένα μεταλλικό έλασμα με «αυτάκια», τα οποία πιέζουμε ελαφριά για να απασφαλίσουν. Εάν δεν υπάρχουν αυτά τα ελάσματα τότε απλά περιστρέφουμε την βάση του λαμπτήρα για να «ξεκουμπώσει»

3. Αφού βγάλουμε από το φωτιστικό σώμα την καμένη λάμπα την αφαιρούμε με απαλές κινήσει από το φις της καλωδίωσης. Αποφεύγουμε απότομες κινήσεις γιατί μπορεί να ξεκολλήσει κάποια επαφή από τα καλώδια.

Η διαδικασία τοποθέτησης της καινούργιας λάμπας γίνεται με αντίστροφο τρόπο. Προσοχή: Δεν πιάνουμε το γυάλινο τμήμα του λαμπτήρα με γυμνά χέρια γιατί οι δαχτυλιές μειώνουν την απόδοση και διάρκεια ζωής του.

Διαβάστε ακόμα: 

Καθαρισμός εσωτερικού αυτοκινήτου 

Πλύσιμο και γυάλισμα αυτοκινήτου 

Επισκευάστε τα τάσια των τροχών με 5 ευρώ!

Get it on Google Play Download on the App Store