Με V8 μοτέρ από την Porsche έρχεται το νέο Audi S8

 

 

Η αποκάλυψη της 4ης γενιάς του Audi A8 αναμένεται σύντομα να μας φέρει και την κορυφαία έκδοση S8, με νέες πληροφορίες που μας έρχονται από το εξωτερικό να κάνουν λόγο για στροφή της Audi προς την Porsche και εφοδιασμό του νέου μοντέλου με τον 4λιτρο V8 biturbo της Porsche Panamera.

Σύμφωνα λοιπόν με το βρετανικό EVO, το νέο Audi S8 θα λάβει το μοτέρ της Porsche σε μια έκδοση που θα έχει λίγο λιγότερα άλογα από τα 550 που διαθέτει αυτή τη στιγμή η Porsche Panamera Turbo, υπολογίζοντάς την ισχύ του κοντά στους 535 ίππους.

Με τον κινητήρα αυτό υπό… μάλης, το νέο Audi S8 αναμένεται να έχει ένα 0-100 χλμ./ώρα κοντά στα 4,0 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα που θα αγγίζει τα 300 χλμ./ώρα, όντας ένα από τα πιο «καυτά» πολυτελή σεντάν της αγοράς.

Σε ό,τι αφορά τώρα στο εάν θα υπάρξει και πιο ισχυρή έκδοση Plus, το βρετανικό μέσο αναφέρει ότι η έκδοση αυτή θα αντικατασταθεί από το νέο S8 E-Tron, μια super ισχυρή υβριδική έκδοση που θα έρθει και αυτή από την Porsche. Θυμίζουμε ότι στην Panamera Turbo S E-Hybrid η απόδοση αγγίζει τους 680 ίππους και κάπου εκεί αναμένεται να βρεθεί και η ισχύς του S8.

Διαβάστε ακόμα: 

Νέα σπορ αξεσουάρ Audi Sport Performance για τα Audi TT και R8 

Ιπτάμενο Audi RS 6 Avant 750 ίππων (video) 

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το Audi R8;

 

Get it on Google Play Download on the App Store