Corvette με τούρμπο μοτέρ Honda 900 ίππων! (+video)

Συνήθως, όταν ακούμε για «Corvette» και «Honda» αντικρύζουμε μετατροπές με το μοτέρ της πρώτης σε μηχανοστάσια S2000. Το ανάποδο, όμως, είναι εξαιρετικά σπάνιο θέαμα. Γενικά κινητήρα Honda σε Corvette, όχι του S2000 συγκεκριμένα. Εδώ έρχεται η Unruly Motorsports να κάνει τη διαφορά.

Η U.M. πρόκειται για έναν βελτιωτή από τη Τζόρτζια που τρέφει λατρεία για αυτοκίνητα του «Big H», έχοντας ετοιμάσει μερικά από τα ισχυρότερα Civic και CRX που κυκλοφορούν στην Αμερική. Καθ’ ύλην αρμόδιοι, δηλαδή, για μετατροπές με μοτέρ της Honda. Ακόμα και για τα δικά τους δεδομένα, ωστόσο, η αντικατάσταση του V8 στα σπλάχνα της ‘Vette είναι υπέρβαση.

Η ασημί Κορβέτα που βλέπουμε, ξεκίνησε με τον LS2 6.0 V8 κάτω από το καπό. Η βελτίωσή του είναι απλή υπόθεση, είτε μέσω κομπρέσορα είτε μέσω τούρμπο. Οι μάστορες της Unruly ήθελαν κάτι πιο εξεζητημένο, αλλά και ιαπωνικό. Πιο κοντά στα πρότυπα με τα οποία έχουν μάθει να δουλεύουν. Οπότε η μεταμόσχευση με κάποιο σύνολο της φίρμας από το Μινάτο ήτο επιβεβλημένη. Η αρχική εκτίμηση περιστρεφόταν γύρω από τον F22C του S2000. Ο 2.2λτ. τετρακύλινδρος έχει ξεπεράσει σε ουκ ολίγες περιπτώσεις τα 600 και 700 άλογα, ενώ με τη συνδρομή ψεκασμού νίτρο κυκλοφορούν δείγματα κοντά στη 1.000άδα ίππων. Οι Αμερικανοί, ωστόσο, ήθελαν τέτοια επίπεδα ισχύος, αλλά μονιμοποιημένα.

Ο K24 δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος στην από εδώ μεριά του Ατλαντικού, όμως απέναντι κάνει θραύση στους βελτιωτικούς κύκλους. Γνωστός κυρίως για την παρουσία του σε παλιότερα Civic Si, ξεκινάει από τα 204 άλογα σε ατμοσφαιρική/εργοστασιακή μορφή κι από εκεί και πέρα, έχει ο Θεός. Η U.M. τιμά το συγκεκριμένο μοτέρ, έχοντας δουλέψει μαζί του σε πολλές περιστάσεις. Το ανώτερο που έχουν φτάσει το μοτέρ των 2.4 λίτρων, κατόπιν υπερτροφοδότησης και όλων των παρελκομένων, είναι 830 άλογα! Παραπάνω από αρκετά για τις ανάγκες της Corvette. Αλλά γιατί να μην πάνε παραπάνω;

Με τη χρήση τουρμπίνας 67 χλστ. και κεραμικών ρουλεμάν, σε συνδυασμό με μια συμπίεση της τάξης του 11:1, σκοπός είναι η δύναμη να ανέλθει στους 900 ίππους! Το βάρος είναι κατά σχεδόν 80 κιλά μικρότερο, συγκριτικά με τον 6.0 V8 (144 κιλά αντί 221), καθιστώντας το τουρμπισμένο σύνολο των 2.4 λίτρων ως ιδανικό για αγώνες dragster! Ένα αυτόματο κιβώτιο Powerslide 2 σχέσεων αναλαμβάνει την τροφοδότηση των πίσω τροχών, καθώς το 4άρι αυτόματο που σκέφτονταν αρχικά κρίθηκε ως επίφοβο για «σπάσιμο».

Get it on Google Play Download on the App Store