Ήταν μπροστοκίνητο Audi A4 2.0 TDI. Έγινε S4 (+video)

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ο κλάδος της βελτίωσης μας προσφέρει τα πλέον ακατάλληλα δείγματα αυτοκινήτων, κυρίως λόγω του ανύπαρκτου γούστου των ιδιοκτητών τους. Ευτυχώς η πλειοψηφία των ανθρώπων που ασχολούνται με το tuning αφορά άτομα με γνώσεις και πάθος για το αυτοκίνητο. Όπως οι μηχανικοί της Auditography, που πήραν ένα ταπεινό πετρελαιοκίνητο Α4 του 2008 και το μετέτρεψαν σε «τούμπανο» S4.

Ξεκίνημα από τα βασικά: το αυτοκίνητο ξεκίνησε την σταδιοδρομία του ως 2.0 TDI 140 ίππων, χωρίς πολλά εξτρά. Μπροστοκίνητο με χειροκίνητο κιβώτιο, σκοπός του ήταν να εξυπηρετήσει τις ασφαλείς και άκοπες μετακινήσεις μιας 4μελούς οικογένειας. Μετά από 9 χρόνια ο «πάτερ φαμίλιας» αποφάσισε να υποκύψει στην μόδα των SUV, αντικαθιστώντας το Α4 με ένα Q5. O προκάτοχος, ωστόσο, δεν βρέθηκε σε κάποια μάντρα αλλά στο γκαράζ της Auditography. Και εκεί οι Σουηδοί μηχανικοί «οργίασαν».

Δείτε ακόμα: Υβριδικό Audi RS 6-Ε με 1.018 άλογα! (+video)

Ο 2.0λιτρος TDI αποχώρησε με συνοπτικές διαδικασίες από το μηχανοστάσιο, με τον ατμοσφαιρικό V8 των 4.2 λίτρων και 333 ίππων του S4 να παίρνει τη θέση του. Το χειροκίνητο κιβώτιο επίσης «χαιρέτησε», προς τέρψιν του 7τάχυτου αυτόματου διπλού συμπλέκτη DSG. Η βελτίωση φυσικά δεν θα μπορούσε να αφήσει ανέγγιχτο τον κινητήρα, ο οποίος διαθέτει σύστημα εισαγωγής της Armytrix και διαφορετική χαρτογράφηση στον εγκέφαλο, όπως και πολλαπλή εισαγωγής, αποδίδοντας 380 άλογα και 460 Nm ροπής. Ο χρόνος που απαιτείται για την κάλυψη των πρώτων 100 χλμ./ώρα -με την αμέριστη συνδρομή του quattro και του DSG- περιορίζεται στα 5,5 δλ. ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 275 χλμ./ώρα. Ενδεικτικά, το ίδιο αυτοκίνητο στην αρχή της καριέρας του σημείωνε 9,4 δλ. και 215 χλμ./ώρα για τις ίδιες μετρήσεις.

Η σχεδόν τριπλάσια ιπποδύναμη επιτάσσει και τις ανάλογες αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, φρένα και ανάρτηση. Εξ ου και τα φρένα από TT RS, η αγωνιστική ανάρτηση της Bilstein, οι 19αρηδες τροχοί της BBS με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S και, φυσικά, η εμφάνιση εμπνευσμένη από τα αυτοκίνητα της Audi που διαγωνίζονται στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού.

Διαβάστε επίσης: Δικινητήριο Golf V12 «ξεμπαζώνει» την άσφαλτο (+video)

Στο εσωτερικό τα πάντα είναι καλυμμένα από δέρμα και alcantara, ενώ δεν λείπουν οι πινελιές ανθρακονημάτων. Το υλικό, δηλαδή, από το οποίο είναι κατασκευασμένο το body kit που κάνει το, άλλοτε ντίζελ οικογενειακό, «θεριό».


Get it on Google Play Download on the App Store