Κτήνος Dacia Duster έτοιμο να φάει τον δρόμο

Το Dacia Duster έχει γίνει πανευρωπαϊκή επιτυχία, γιατί συνδυάζει εμφάνιση, χώρους και δυνατότητες εκτός δρόμου σε εξαιρετικές τιμές. Βάλτε και τα σύγχρονα μοτέρ στην εξίσωση. Στις βελτιώσεις, πάντως, δεν αρέσκεται ιδιαίτερα. Υπάρχουν κάποια πακέτα, αλλά δεν μπορούμε να το αποκαλέσουμε tuner’s item. Αυτό αλλάζει η Prior Design.

Ο φημισμένος κατασκευαστής body kit ετοίμασε το πιο ακραίο και επιθετικό Duster στον πλανήτη! Η εταιρία που «ντύνει» Ferrari, Lamborghini, Bentley και το ανφάν-γκατέ της αυτοκίνησης, παίρνει το μικρομεσαίο ρουμανικό SUV και το μετατρέπει σε κατασκευή που θα ζήλευε κάθε mega hatch. Νέοι προφυλακτήρες, θηριώδη φουσκώματα στα φτερά, αναλόγων διαστάσεων διαχύτης, 22άρες ζάντες και ελάχιστη διαδρομή ανάρτησης, κάνουν το Dacia να τρομάζει ακόμα και Audi RS 6!

Για τα μηχανικά μέρη δεν γνωστοποιούνται πληροφορίες, αλλά λογικά μετατροπές –πλην κάποιων περιφερειακών- δεν θα υπάρχουν, καθότι η Prior ασχολείται με το εμφανισιακό «τουμπάνιασμα». Ο 1.33λτ. τούρμπο πάντως, στην Mercedes A 200 αποδίδει 163 ίππους. Μια βελτιωμένη εκδοχή του, ας πούμε στα 200 άλογα, θα ταίριαζε ιδανικά με το αγωνιστικό look του κατάμαυρου Duster, αν και περισσότερο θα ταίριαζε ο 1.8 τούρμπο των 300 ίππων από το Renault Megane R.S. Trophy.

H γερμανική εταιρία ανακοινώνει τιμές μόνο για το body kit (2.999 ευρώ) και την αεροτομή (299 ευρώ). Οπότε αν προσθέσουμε το υπόλοιπο αεροδυναμικό πακέτο, τις ζάντες και την ανάρτηση, ο λογαριασμός πηγαίνει πολύ παραπάνω.

Get it on Google Play Download on the App Store