«Μολότοφ» VW Polo GTI 350 ίππων (+video)

To VW Polo GTI συνηθίζει να ζει στην σκιά του μεγαλύτερου Golf, αλλά και του ακόμα ισχυρότερου R. Οι άνθρωποι της BR-Performance έρχονται να τονώσουν την αυτοπεποίθηση του σουπερμίνι από το Βόλφσμπουργκ, στέλνοντας την απόδοση πάνω από τα επίπεδα του νέου Golf R!

Διαβάστε επίσης: Δεν προλαβαίνει τη ζήτηση για το Polo GTI η VW

Ο 2.0λιτρος TSI, κατόπιν αντικατάστασης τουρμπίνας και intercooler, κατάργησης των σιλανσιέ, και τοποθέτησης νέων πολλαπλών εισαγωγής/εξαγωγής έχει φτάσει στα 350 άλογα και τα 529 Nmαπό 200 και 320 αντίστοιχα του εργοστασιακού! Για τη βέλτιστη αξιοποίηση της ισχύος, αλλά και την ακεραιότητά του, το λογισμικό του 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη DSG έχει επίσης αναβαθμιστεί. Επιδόσεις δεν ανακοινώνονται, όμως θεωρούνται δεδομένα καλύτερες από τα 6,7 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και τα 238 χλμ./ώρα τελικής του κανονικού Polo GTI.

Δείτε ακόμα: VW Golf R με κινητήρα RS 3 κοντράρεται με RS 3

Το Polo GTI 3ου σταδίου της BR είναι τόσο δυνατό, ώστε μπαίνει στα χωράφια του Audi RS 3! Η πρώτη γενιά, που παρουσιάστηκε το 2011, απέδιδε 340 ίππους και 450 Nm ροπής από τον πεντακύλινδρο TFSI των 2.5 λίτρων. Ο διάδοχος, του 2015, έφτασε στα 367 άλογα και τα 465 Nm. Ακόμα και το σημερινό, που αποτελεί facelift του προαναφερθέντος 8VA, αποδίδει μεν 400 ίππους αλλά από πλευράς ροπής, είναι αρκετά πίσω από το κόκκινο Polo (465 Nm)!

Δείτε επίσης: Το σπάνιο VW Polo GTI από το WRC

Get it on Google Play Download on the App Store