Ο εξάτροχος «Πολέμαρχος» των 700+ ίππων

Θα πρέπει κάποιος να οδηγεί Umimog ή φορτηγό ορυχείων για να ισχυριστεί πως το Ram TRX 1500 δεν τον καλύπτει, από πλευρά επιβλητικότητας. Για αυτούς, τους υπέρ του δέοντος απαιτητικούς, υπάρχει το Warlord.

Ο «Πολέμαρχος» είναι η ακόμα πιο θηριώδης και εξάτροχη εκδοχή του ισχυρότερου και ταχύτερου pick up όλων των εποχών. Κατασκευάζεται από την Apocalypse Manufacturing, η οποία θέλει να αποτελέσει το αντίπαλο δέος του John Hennessey, και ξεχωρίζει από τα κοινά TRX χάρις -προφανώς- στην τριαξονική διάταξη. Ο μεσαίος άξονας αποτελεί προϊόν χειροποίητης τέχνης και συνοδεύεται από ένα ενισχυμένο υποπλαίσιο, που «κουμπώνει» πάνω στο αυτοφερόμενο του Ram. Προκειμένου να χωρέσουν οι έξτρα τροχοί και τα παρελκόμενά τους, υπάρχουν οι ανάλογες τροποποιήσεις/επιμηκύνσεις στο αμάξωμα δίχως να αναφέρεται το ποσοστό αύξησης του μήκους. Και με το μάτι, πάντως, φαίνεται πως έχουμε να κάνουμε με πολύ πιο «φορτωμένο» αυτοκίνητο (φορτηγό καλύτερα).

Σε αντίθεση με το αμάξωμα και τους άξονες μετάδοσης, τα δρώμενα στο μηχανοστάσιο βαίνουν δίχως αλλαγές. Ο κομπρεσοράτος Hemi V8 των 6.2 λίτρων εξακολουθεί να παράγει 702 ίππους και 881 Nm ροπής, τροφοδοτώντας όλους τους τροχούς (και τους 6) μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Ούτε επιδόσεις ανακοινώνονται, όμως με την αύξηση του βάρους και των απωλειών στη μετάδοση, σε συνδυασμό με τα μεγαλύτερα και φαρδύτερα ελαστικά, τα 4,5 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα του εργοστασιακού θα αποτελούν άφταστο όνειρο για το Warlord. Ούτως ή άλλως σκοπός του δεν είναι να επιταχύνει γρηγορότερα από κάθε άλλο αγροτικό, αλλά να μην σταματά πουθενά όταν το κάνει. Για να βιώσετε μια τέτοια εμπειρία, απαιτούνται τουλάχιστον 250.000 δολάρια (212.000 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store