Σαμουράι «baby» το Honda N-One Mugen (+video)

Ακούγοντας το όνομα «Mugen» έρχονται στο μυαλό εικόνες από βελτιωμένα Honda Integra Type R, S2000 που «ξυρίζουν», Civic έτοιμα για τη λίστα του Άη Βασίλη και, για τους φίλους του motorsport, οι κιτρινόμαυρες Jordan-Mugen Honda των 90’s. Ο περίφημος Ιάπωνας βελτιωτής, όμως, δεν κάνει διακρίσεις. Ψυχή έχει και το N-One.

Δείτε ακόμα: Honda Civic Type R από τη Mugen προκαλεί τρόμο!

Το Mugen πιτσιρίκι της Honda βασίζεται στην έκδοση RS και ξεχωρίζει από αυτή χάρις στο ευμέγεθες splitter, τις πλαϊνές ποδιές, τη μεγαλύτερη αεροτομή πίσω (με φινίρισμα απομίμησης ανθρακονήματος) και τις νέες σφυρήλατες ζάντες, που εκτός της εμφάνισης, βελτιώνουν το στήσιμο ελέω χαμηλότερης μη αναρτώμενης μάζας. Στα μηχανικά μέρη, οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν νέα εξάτμιση με τρεις διαφορετικές επιλογές για την απόληξη (carbon, τιτάνιο, ανοξείδωτο ατσάλι), αλουμινένιο καπάκι για τα λάδια και προσεχώς φίλτρο ελευθέρας για την εισαγωγή.

Δείτε επίσης: Honda S660 Mugen με στοιχεία Yamaha

Αλλαγές δεν ανακοινώνονται στην απόδοση, οπότε ο 3κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρα των 658 κ.εκ. συνεχίζει να κινεί τους εμπρός τροχούς με 64 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 104 Nm στις 2.600 σ.α.λ., μέσω 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου. Το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 14,3 δλ. και η τελική ταχύτητα μπορεί να φτάσει μέχρι τα 154 χλμ./ώρα, εάν και εφόσον απομακρυνθεί ο ηλεκτρονικός περιοριστής των 140 χλμ./ώρα (το ανώτατο όριο για kei cars στην Ιαπωνία, εν αντιθέσει με τα 180 χλμ./ώρα των κανονικών).

Get it on Google Play Download on the App Store