Θαυμάστε το πιο off road Dacia Duster!

Το Dacia Duster έχει γίνει πανευρωπαϊκή επιτυχία, γιατί συνδυάζει εμφάνιση, χώρους και δυνατότητες εκτός δρόμου σε εξαιρετικές τιμές. Βάλτε και τα σύγχρονα μοτέρ στην εξίσωση. Στις βελτιώσεις, πάντως, δεν αρέσκεται ιδιαίτερα. Κάπου εδώ έρχεται η Prior Design.

Ο φημισμένος Γερμανός βελτιωτής έχει ήδη παρουσιάσει μια ψηφιακή απεικόνιση ενός Duster, που θυμίζει αγωνιστικό πίστας. Σαφώς πιο ταιριαστό με τον χαρακτήρα του μοντέλου θα ήταν μια σκληροπυρηνική εκτέλεση off road, με την Prior να μην χαλάει χατίρια. Το ρουμανικό SUV, μετά τις περιποιήσεις των Γερμανών, άνετα θα μπορούσε να έχει θέση σε κάποιο Paris-Dakar. Ο εμπρός προφυλακτήρας με τον εργάτη στο κάτω μέρος μοιάζει έτοιμος να «φάει» βράχια, ενώ τα φουσκωμένα φτερά και τα πελώρια χωμάτινα ελαστικά που στεγάζουν, προσδίδουν μοναδικό παράστημα.

Δείτε ακόμα: Βελτιωμένο Dacia Duster 1.5 dCi με 145 άλογα

Το μοτίβο συνεχίζει στο πίσω μέρος, όπου τα φαρδιά φτερά και οι αεροδυναμικές προσθήκες στον προφυλακτήρα, συμπληρώνονται από τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης και τις μίνι σιδεριές στα φωτιστικά σώματα. Το παρουσιαστικό-«κομάντο» ολοκληρώνεται από τη σχάρα οροφής με τον αποθηκευτικό χώρο και τα LED.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Dacia Duster 1.3 TCe 130 hp 4×2

Σε αυτό παίζει μεγάλο ρόλο και η αυξημένη διαδρομή της ανάρτησης, δίχως να ανακοινώνονται περαιτέρω λεπτομέρειες. Κάτι που ισχύει και για τα μηχανικά μέρη, οπότε μαντεύουμε πως το αυτοκίνητο είναι τετρακίνητο και φιλοξενεί κάτω από το καπό είτε τον 1.5 dCi των 115 ίππων, ή τον 1.330άρη τούρμπο βενζινοκινητήρα TCe των 130 ίππων. To ίδιο μοτέρ πάντως, στη Mercedes A200 αποδίδει 163 ίππους. Πολύ πιο ταιριαστή ισχύς με βάση τη θηριώδη εμφάνιση του εν λόγω Duster, δεν συμφωνείτε;

Δείτε ακόμα: Στρίβει σε πίστα το Dacia Duster; (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store