Θωρακισμένη Brabus G63 για επικίνδυνες αποστολές

Τα θωρακισμένα αυτοκίνητα κατέχουν περίοπτες θέσεις στις μετακινήσεις αρχηγών κρατών. Οι Brabus G-Class είναι από τα πιο επιβλητικά που κυκλοφορούν.

Δείτε ακόμα: Τα πιο ακριβά και ρυπογόνα αυτοκίνητα ηγετών

Η σειρά Invicto του Γερμανού βελτιωτή περιλαμβάνει τόσο την G500, όσο και την G63, και δημιουργεί κυριολεκτικά ένα θωρηκτό. Ολόκληρο το αμάξωμα αποτελείται από ενισχυμένα πάνελ, ικανά να αντέξουν βολές πυροβόλων και εκρήξεις χειροβομβίδων. Το βάρος της θωράκισης φτάνει τα 1.000 κιλά, ανεβάζοντας το συνολικό απόβαρο στους 3,8 τόνους! Προφανώς ακόμα και η μασίφ καρότσα της G-Class δεν μπορεί να τα φέρει βόλτα χωρίς βοήθεια, για αυτό και η Brabus ενισχύει το σασί σε σημεία-κλειδιά, όπως οι κολόνες, τα μαρσπιέ και ο «καθρέπτης».

Για τον ίδιο λόγο αμορτισέρ, σύνδεσμοι και αντιστρεπτικές είναι νέα, τα φρένα αποτελούνται από δίσκους 420 χλστ. μπροστά και 380 χλστ. πίσω, ενώ ο 4λιτρος V8 twinturbo αποδίδει 800 ίππους και 1.001 Nm ροπής. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 χλμ./ώρα, ελέω ελαστικών run flat.

Διαβάστε επίσης: Το πιο γρήγορο θωρακισμένο στον κόσμο είναι Audi!

Η Brabus προσφέρει 3 διαφορετικά πακέτα: Luxury, Pure και Mission. Στο πρώτο, προστίθεται το ανθρακονημάτινο bodykit Widestar.

Το Pure απευθύνεται σε όσους δεν θέλουν να τραβάνε τα βλέμματα, έχοντας μόνο μια τετράδα ενισχυμένων τροχών 20 ιντσών να διαφοροποιεί τη θωρακισμένη από τις απλές G-Class.

Για τους «σκληρούς», η έκδοση Mission είναι ό,τι πρέπει: πρόσθετα φώτα LED στην οροφή, καταπακτή α λα τανκ σε αυτή, «εργάτη», τέσσερα ειδικά διαμορφωμένα καθίσματα με ζώνες 4 σημείων, για να δένεστε με το αλεξίσφαιρο γιλέκο, υπέρυθρες ακτίνες και GPS στρατιωτικού επιπέδου.

Αναμενόμενα, οι τιμές βρίσκονται σε ανάλογα ύψη ξεκινώντας στη Γερμανία από τις 354.600 ευρώ προ φόρων.

Get it on Google Play Download on the App Store