TOM’S Toyota Century για αυτοκρατορικά γκάζια

Η 3η γενιά του Century είναι μοναδική από πολλές απόψεις. Και μόνο το γεγονός ότι ο ίδιος, ο Αυτοκράτορας της Ιαπωνίας χρησιμοποιεί μια ειδικά μεταποιημένη κάμπριο εκδοχή του, αρκεί για να αναγάγει τη ναυαρχίδα της Toyota σε cult τετράτροχο. Ο Ιάπωνας βελτιωτής Tom’s, έρχεται να κάνει το ίδιο για τους πιο «γκαζιάρηδες» αρχηγούς κρατών.

Δείτε ακόμα: Ιδού η «σωστή» σε ισχύ και εμφάνιση Toyota Supra

Το όνομα «TOM’S» έγινε πασίγνωστο από την σειρά video games Gran Turismo -ειδικά τα 1 και 2-, όπου οι δημιουργίες του ιαπωνικού βελτιωτικού οίκου ήταν από τις πιο δυνατές που μπορούσε να επιλέξει ένας παίκτης. Η αύξηση της ιπποδύναμης ήταν εκ των ων ουκ άνευ, όμως στην προκειμένη φαίνεται πως μπήκε νερό στο κρασί, καθώς το TOM’S Century αποτελεί περισσότερο αναβάθμιση αισθητικής φύσεως.

Οι προφανείς διαφοροποιήσεις συγκριτικά με το εργοστασιακό μοντέλο, εντοπίζονται στις  αεροδυναμικές προσθήκες στους προφυλακτήρες και τα μαρσπιέ, τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης, το διακριτικό spoiler στην άκρη της πόρτας του πορτμπαγκάζ και φυσικά, τις χρωμιωμένες ζάντες των 22 ιντσών. Η διαδρομή της ανάρτησης είναι μειωμένη, προκειμένου να έρθει το επιβλητικό αμάξωμα πιο κοντά στο έδαφος, και μαζί με τη νέα εξάτμιση συνθέτουν το δίδυμο των μηχανικών βελτιώσεων της ιαπωνικής λιμουζίνας.

Διαβάστε επίσης: Επίσημο: Toyota GR Yaris με 261 άλογα και τετρακίνηση

Ο υβριδικός V8 των 5 λίτρων συνεχίζει να αποδίδει 431 ίππους, συνδυάζοντας 381 άλογα και 510 Nm ροπής από το ατμοσφαιρικό μοτέρ, με 224 άτια και 300 Nm του ηλεκτροκινητήρα. Ρίξτε μια ματιά στο Century GRMN, που οδηγεί ο πρόεδρος της Toyota, και διαλέξτε.

Get it on Google Play Download on the App Store