«Τρομοκρατία» AMG GT Black Series 1.066HP (+video)

Η AMG GT Black Series έχει αποδείξει την ταχύτητά της τόσο σε ευθεία, όσο και μέσα στην «Πράσινη Κόλαση». Το ρεκόρ ταχύτερου γύρου για αυτοκίνητο παραγωγής της ανήκει και λογικά δεν πρόκειται να το αφήσει, αν δεν μπει στο Nurburgring κάποιο hypercar επιπέδου Mercedes-AMG Project ONE. Η Black Series που βλέπουμε, πάντως, είναι ισχυρότερη ακόμα και από αυτό!

Προϊόν βελτίωσης της RENNTech, το γερμανικό supercar χαίρει μεγαλύτερων τούρμπο, νέου στροφάλου και εγκεφάλου, custom συστήματος εξαγωγής, μεγαλύτερων intercooler, σφυρήλατων εμβόλων και μπιελών, ενώ custom είναι και ολόκληρο το σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου. Το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη ενισχύθηκε, όπως και το διαφορικό, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην τεράστια αύξηση της ισχύος, ενώ τοποθετήθηκε και νέο λογισμικό για ταχύτερες αλλαγές σχέσεων.

Οι στιλιστικές παρεμβάσεις του πακέτου R3, όπως ονομάζεται το πρόγραμμα «περιποίησης», περιορίζονται στη ματ βαφή, τις πορτοκαλί λεπτομέρειες σε side skirts-διαχύτη-προφυλακτήρες και τις νέες ζάντες, ενώ στο εσωτερικό συναντάμε roll cage (επίσης πορτοκαλί χρώματος), ζώνες ασφαλείας 4 σημείων (είτε της Sabelt, είτε της Schroth) και πυροσβεστήρα. Εξοπλισμός απαραίτητος για την -σύμφωνα με τους δημιουργούς της- ισχυρότερη Black Series στον πλανήτη!

Οι Γερμανοί ανακοινώνουν 1.066 ίππους και 1.127 Nm ροπής από τον 4.0 V8 twinturbo, σηματοδοτώντας αύξηση 346 ίππων και 327 Nm σε σχέση με την εργοστασιακή GT Black Series! Η δύναμη, μάλιστα, είναι υψηλότερη ακόμα και συγκριτικά με εκείνη του AMG One (έστω για 3 άλογα)! Η επιτάχυνση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα είναι πλέον ζήτημα 3,0 δλ. (από 3,2), ενώ ακόμα μεγαλύτερη εμφανίζεται η βελτίωση στην τελική ταχύτητα, που αγγίζει τα 352 χλμ./ώρα (+27 χλμ./ώρα σε σχέση με το εργοστάσιο).

Get it on Google Play Download on the App Store