Στα χέρια της Hyundai η Fiat;

Το σίριαλ των… μνηστήρων για την πώληση της Fiat-Chrysler (FCA) συνεχίζεται, αφού νέες πληροφορίες που αναμεταδίδει στο σύνολό του ο Ιταλικός τύπος και οι οποίες προέρχονται από τα μέσα της Ασίας, κάνουν λόγο για ενδιαφέρον της Hyundai-Kia για αγορά του Ιταλο-αμερικάνικου Ομίλου.

Διαβάστε ακόμα: Στα σκαριά νέα συνεργασία VW και Fiat

Πιο συγκεκριμένα και ύστερα από την άρνηση της FCA για πώληση μόνο της Jeep στην κινέζικη Great Wall, καθώς και το διαφαινόμενο ενδιαφέρον των κινέζων για το ιταλο-αμερικάνικο γκρουπ, ο ίδιος ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump μέσω του γραφείου του προωθεί την πώληση της FCA στη Hyundai-Kia, η οποία προέρχεται από τη σύμμαχο χώρα των Η.Π.Α., Νότια Κορέα, έναντι των «εχθρικών» κινέζων.

Στο παιχνίδι μπαίνει και ο δαιμόνιος Πρόεδρος της FCA, ο Sergio Marchionne, ο οποίος σύμφωνα πάντα με τα Ιταλικά ΜΜΕ, προώθησε μέχρι ενός σημείου την υποψηφιότητα της Great Wall για να πυροδοτήσει την αντίδραση του Trump και του γραφείου του, ώστε να τον βοηθήσει στην προσπάθειά του να προσελκύσει το ενδιαφέρον της Hyundia-Kia.

Διαβάστε ακόμα: Έτσι θα ονομάζεται το pickup της Jeep

Η προτίμηση του Marchionne προς την Hyundai-Kia έχει να κάνει και με τον περισσότερο παγκόσμιο χαρακτήρα του Κορεάτικου Γκρουπ έναντι των Κινέζων, με διευρυμένες εγκαταστάσεις παραγωγής και διανομής αυτοκινήτων στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α., που ενδέχεται να περιορίσει τυχόν απολύσεις και κλεισίματα εργοστασίων.

Εφόσον όλες οι συνομιλίες τους επόμενους μήνες πάνε καλά και η FCA βρεθεί στα χέρια της Hyundai-Kia, αναμένεται η νέα αυτή μεγάλη συνεργασία να παρουσιαστεί την επόμενη άνοιξη. Στόχος του Ιταλού manager είναι η Fiat να πετύχει επιτέλους την πολυποθήτη οικονομική ευρωστία, ώστε να μπορέσει να κοιτάξει προς το μέλλον και την ανάπτυξη των ηλεκτρικών και αυτόνομων αυτοκινήτων.

Διαβάστε ακόμα: Η αναγέννηση του Fiat – Abarth 127!

Get it on Google Play Download on the App Store