Το τμήμα TRD της Toyota δεν πεθαίνει

Πολλοί ήταν αυτοί που αναρωτήθηκαν τι θα γίνει με το TRD, το σπορ τμήμα της Toyota, τώρα που η ιαπωνική μάρκα παρουσίασε και επισήμως την Gazoo Racing. Τελικά, το Toyota Racing Development (TRD) θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του αλλά αποκλειστικά για την αγορά των Η.Π.Α.

Δείτε ακόμη: Video: Ο Ken Block κόβει την ανάσα στο θρυλικό Pikes Peak

Όπως λένε λοιπόν οι πληροφορίες μας, στην Toyota έχουν αποφασίσει να μην πειράξουν την ονομασία TRD στην αγορά της Αμερικής, καθώς πάει πολύ καλά εμπορικά, είναι αρκετά γνωστή, ενώ και το όνομά της είναι πιο… αντρικό από το Gazoo!

Φυσικά η Ευρώπη είναι άλλο θέμα εντελώς και με την Gazoo Racing Team να δραστηριοποιείται και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, σίγουρα η Toyota δεν είχε πολλές επιλογές. Εξάλλου τα αυτοκίνητα με το σήμα της Gazoo Racing δεν θα είναι απλώς σπορ εκδόσεις, αλλά μοντέλα ειδικά κατασκευασμένα ώστε να προσφέρουν κορυφαίες επιδόσεις και οδική συμπεριφορά.

Διαβάστε επίσης: Ποιο είναι το ισχυρότερο 1.000άρι turbo μικρομεσαίο;

Η αρχή έγινε με το Toyota Yaris GRMN, με το GRMN να προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Gazoo Racing Masters of Nurburgring (το οποίο μπορείτε να δείτε και να ακούσετε εδώ), ενώ δεν αποκλείεται να δούμε ακόμη και έκδοση της νέας Toyota Supra με τα συγκεκριμένα σήματα (δείτε εδώ πως θα μοιάζει η νέα Toyota Supra).

Get it on Google Play Download on the App Store