Τι αλλαγές θα έχει το νέο Honda Civic Type R;

Νέα στοιχεία αποκαλύφθηκαν για το ολοκαίνουργιο Honda Civic Type R το οποίο παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο στην περσινή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, ενώ θα βγει στην παραγωγή μετά το δεύτερο 6μηνο του 2017. 

Οι αλλαγές που θα έχει συγκριτικά με το υπάρχον Civic Type R θα είναι πολλές, αφού καταρχήν θα βασίζεται σε ολοκαίνουρια πλατφόρμα. Κάτι που σημαίνει ότι θα είναι λίγο πιο ελαφρύ, περισσότερο άκαμπτο και με χαμηλότερο κέντρο βάρους. Χαρακτηριστικά που έχουν άμεσα οφέλη στη βελτίωση των επιδόσεων και της οδικής συμπεριφοράς.

Το επόμενο Civic Type R θα παραμείνει προσθιοκίνητο, ωστόσο δεν αποκλείεται και η ύπαρξη τετρακίνησης. Για την κίνησή του θα φροντίζει το 2.0 λτ. VTEC Turbo μηχανικό σύνολο με αυξημένη απόδοση που θα φτάνει τους 320 ίππους, ενώ εκτός από το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο θα υπάρχει και η επιλογή του αυτόματου συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT).

Δείτε ακόμα: Civic Type R VS Leon Cupra 290 VS Golf GTI Clubsport

Όσο για τον σχεδιασμό του, οι αλλαγές που θα γίνουν σε σχέση με το πρωτότυπο Civic Type R θα είναι λίγες και αν μη τι άλλο θα είναι άκρως δυναμικό, τόσο εξωτερικά, όσο και στο εσωτερικό του.

Get it on Google Play Download on the App Store